La possibilitat que Neymar Junior signés pel Barcelona aquest estiu no hauria desequilibrat l'exercici comptable del club, perquè era «econòmicament sostenible», segons va revelar ahir el director executiu del Barça, Òscar Grau, i el tresorer i vicepresident blaugrana, Enrique Tombas. Així ho van assegurar durant la presentació del balanç comptable del curs passat i del pressupost de la temporada present. «Era sostenible per les diferents opcions que vam ofertar al París Saint Germain. Era una operació viable», va dir el tresorer. Tombas es referia, sense detallar-ho, que l'alta de Neymar hauria comportat la sortida d'alguns jugadors si és que el club parisenc hagués acceptat l'oferiment del Barça, amb el qual hauria alliberat massa salarial.

«Va ser una petició de l'àrea esportiva i de l'entrenador. Vam fer tots els possibles perquè Neymar vingués al club, però d'una forma sostenible. Totes les alternatives que vam oferir, el PSG les va rebutjar. Pensàvem incorporar-lo però dins una sostenibilitat econòmica», afegia Oscar Grau, director executiu del Barcelona. Grau va admetre que no es contempla pressupostàriament cap contractació al mercat hivernal i va recalcar que la planificació de l'any vinent encara no s'ha realitzat. «Estaríem encantats que pogués venir, en funció de quines sortides es puguin produir», va indicarl'executiu blaugrana.

D'altra banda, el club blaugrana va presentar el pressupost per aquesta temporada 2019-20, que contempla uns ingressos de 1.047 milions d'euros, xifra que, segons va subratllar Grau, significa un rècord mundial «en un club esportiu». Grau va presentar l'informe econòmic de l'entitat, que haurà de ser aprovat en la pròxima Assemblea General de Socis Compromissaris, del proper 6 d'octubre. El pressupost per aquest curs també preveu unes despeses d'explotació de 1.007 milions i un benefici net de 14 milions, 10 més que el curs 18-19, que s'ha tancat amb un resultat net de 4 milions, després d'ingressar 990 milions -xifra rècord a la història del club- i gastar 973 milions. El deute net del club puja a 217 milions d'euros.