El base de la selecció espanyola Ricky Rubio ha estat escollit el millor jugador del Mundial de Bàsquet de la Xina, ha anunciat l'organització després d'acabar la final entre Espanya i l'Argentina.

El jugador català ha estat escollit a més millor jugador de la final entre totes dues seleccions, que ha acabat amb la victòria d'Espanya per 95-75.

El base dels Phoenix Suns ha estat també elegit un dels integrants del millor quintet del Mundial, en què també figura el català Marc Gasol.

Rubio ha tornat a ser el màxim anotador d'Espanya a la final en anotar vint punts davant l'Argentina, amb al qual cosa ha encadenat el seu quart partit consecutiu en el Mundial amb 19 o més punts, que era el seu límit amb l'equip nacional abans d'arribar a la Xina.

A més, Ricky Rubio ha batut en les semifinals el rècord d'assistències en un gran campionat, des que hi ha dades estadístiques, en repartir un total de dotze, una més que les que va aconseguir el mateix jugador en el Mundial del 2010 davant Nova Zelanda.

El cinc ideal del torneig l'han completat el serbi Bogdan Bogdanovic (Sacramento Kings) i el francès Evan Fournier (Orlando Magic).