El lladonenc Manel Balastegui i el seu company gallec Rodrigo Conde van aconseguir ahir la cinquena posició en la final A del Campionat del Món absolut de rem en doble scull lleguer, que va celebrar-se a Linz-Ottensheim (Àustria). L'equip espanyol va disputar una regata extremadament dura, que va acabar amb la victòria d'Irlanda. Després d'avançar des del sisè lloc fins al primer, els irlandesos van penjar-se l'or amb un temps de 6.37.28 per davant d'Itàlia i Alemanya.

Arribant a la final amb els deures fets -Balastegui i Conde ja s'havien assegurat la seva participació als Jocs Olímpics de Tòquio 2020-, el remer del CN Banyoles torna del Mundial amb l'objectiu assolit. «Ha superat una final molt dura, havent-se d'adaptar als canvis de condicions del vent. Durant tota la setmana, l'aigua havia estat tranquil·la amb la brisa a favor mentre que aquest cop la pista ha estat lentai amb ratxes laterals en contra. Els carrils centrals s'han vist molt perjudicats. Cal continuar treballant i millorant per intentar aspirar a tot l'any vinent a Tòquio», explica l'entrenador banyolí, Carles Grabulosa.

Bon paper per a l'equip espanyol

A banda de Balastegui i Conde, les altres dues embarcacions de l'equip espanyol també van aconseguir la cinquena posició. D'una banda, Aina Cid i Virginia Díaz van quedar cinquenes en la modalitat W2 i van demostrar que són l'embarcació europea més forta d'aquesta temporada. De l'altra, Jaime Canalejo i Javier García van ser cinquens amb 6.57.4.