01 de setembre de 2019
01.09.2019
L'Empordà

El lladonenc Balastegui aconsegueix la cinquena posició al Mundial de rem

El doble scull lleuger Manel Balastegui i Rodrigo Conde, amb la plaça assegurada als Jocs Olímpics, signa una notable actuació a Àustria

01.09.2019 | 06:30
Manel Balastegui i Rodrigo Conde, durant la final del Mundial d'Àustria.

El lladonenc Manel Balastegui i el seu company gallec Rodrigo Conde van aconseguir ahir la cinquena posició en la final A del Campionat del Món absolut de rem en doble scull lleguer, que va celebrar-se a Linz-Ottensheim (Àustria). L'equip espanyol va disputar una regata extremadament dura, que va acabar amb la victòria d'Irlanda. Després d'avançar des del sisè lloc fins al primer, els irlandesos van penjar-se l'or amb un temps de 6.37.28 per davant d'Itàlia i Alemanya.

Arribant a la final amb els deures fets –Balastegui i Conde ja s'havien assegurat la seva participació als Jocs Olímpics de Tòquio 2020–, el remer del CN Banyoles torna del Mundial amb l'objectiu assolit. «Ha superat una final molt dura, havent-se d'adaptar als canvis de condicions del vent. Durant tota la setmana, l'aigua havia estat tranquil·la amb la brisa a favor mentre que aquest cop la pista ha estat lentai amb ratxes laterals en contra. Els carrils centrals s'han vist molt perjudicats. Cal continuar treballant i millorant per intentar aspirar a tot l'any vinent a Tòquio», explica l'entrenador banyolí, Carles Grabulosa.


Bon paper per a l'equip espanyol

A banda de Balastegui i Conde, les altres dues embarcacions de l'equip espanyol també van aconseguir la cinquena posició. D'una banda, Aina Cid i Virginia Díaz van quedar cinquenes en la modalitat W2 i van demostrar que són l'embarcació europea més forta d'aquesta temporada. De l'altra, Jaime Canalejo i Javier García van ser cinquens amb 6.57.4.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook