El Barcelona va anunciar ahir el traspàs del davanter Malcom al Zenit de Sant Petersburg rus, que pagarà 40 milions d'euros, més uns altres 5 milions en variables. El Barça es reserva «una plusvàlua» en el cas d'una futura venda del jugador brasiler, al qual va agrair «el seu compromís i la seva dedicació», i li va desitjar «molta sort i èxits en el futur».

Malcom, quer dijous ja no es va entrenar a les ordres d'Ernesto Valverde amb permís del club català per viatjar a Sant Petersburg i tancar el seu fitxatge.

Durant la temporada que ha militat en el conjunt d'Ernesto Valverde, Malcom, que va recalar al Barça quan semblava que tenia peu i mig a la Roma i procedent del Girondins, ha jugat 24 partits, 15 d'Laliga Santander, 6 de Copa del Rei i tres de Lliga de Campions. A més, ha marcat quatre gols: un a la Lliga, dos a la Copa i un a la Lliga de Campions.

El brasiler es va estrenar com a golejador blaugrana davant l'Inter de Milà en la fase de grups de la Lliga de Campions. S'acomiada amb dos títols com a barcelonista: la Supercopa d'Espanya contra el Sevilla i la Lliga 2018-19.

Mousa Wagué, al primer equip

El club blaugrana va anunciar aahir que el defensa senegalès del filial Moussa Wagué passa a formar part del primer equip i lluirà el dorsal «16». Wagué serà el suplent de Nelson Semedo al lateral dret, després que el tècnic, Ernesto Valverde, hagi decidit que Sergi Roberto torni a jugar al centre del camp aquesta temporada.

El lateral senegalès, que ve de proclamar-se subcampió de l'Àfrica amb el seu país, ja va debutar amb el primer equip la passada campanya, quan va disputar tres partits de Lliga (contra l'Osca, el Celta i l'Eibar).