El Barça va anunciar ahir la tornada al club de l'exjugador holandès Patrick Kluivert, aquesta vegada com a director del futbol formatiu, un càrrec que ocuparà fins al juny del 2021. Kluivert, de 43 anys, va militar a les files del Barça del 1998 al 2004, un període en el qual l'exdavanter va jugar 308 partits i va marcar 145 gols.

Després de retirar-se dels terrenys de joc el 2008, l'holandès ha viscut diverses experiències a les banquetes, l'última com a ajudant de Clarence Seedorf en la selecció del Camerun fins al seu acomiadament després de la passada Copa de l'Àfrica, i fins i tot va ser director esportiu del París Saint-Germain de l'estiu del 2016 al del 2017. Ara, Kluivert afronta el repte de dirigir el planter de l'entitat catalana per a, segons va declarar als mitjans del club, «seguir fent del futbol del Barça un dels millors del món».

«Jo m'he format a l'escola de l'Ajax, que és similar a la de la Masia, i crec que puc aportar moltes coses a la formació dels joves jugadors blaugranes», va assegurar Patrick Kluivert que obre una sèrie de moviments al club que podrien acabar amb la sortida del responsable del futbol professional, Pep Segura.