El ciclista britànic Simon Yates, del Mitchelton-Scott, ha guanyat aquest diumenge la quinzena etapa del Tour de França, disputada sobre 185 quilòmetres entre Limoux i l'inèdit port de muntanya de Prat d'Albis, mentre que el francès Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) ha patit per conservar el seu lideratge a la classificació general.

Yates forjar la seva victòria amb una escapada, a menys de 35 quilòmetres per al final, d'entre el gran grup d'escapats que havia portat la iniciativa durant el tram més important del dia. El francès Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) va acabar segon a 33 segons, gràcies a un atac que va provocar suors a un Alaphilippe que va salvar la papereta.

Enric Mas va certificar les males sensacions del dia del Tourmalet i es va despenjar del grup dels favorits ben aviat, mentre que Mikel Landa va mostrar la seva millor cara.

Després de l'etapa, Alaphilippe és líder, amb un minut i mig de marge sobre Thomas, que ha recuperat 30 segons. Pinot es mostra com el rival més fort i Landa que s'enganxa a la cursa, escalant fin sla setena posició de la general a menys de cinc minuts del mallot groc.