El ciclista sud-africà Daryl Impey (Mitchelton-Scott) es va imposar en la novena etapa del Tour de França, de 170,5 quilòmetres entre Saint-Étienne i Brioude, després de saltar del grup d'escapats i imposar-se a l'esprint al belga Tiesj Benoot (Lotto-Soudal), mentre que el francès Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) va retenir el lideratge de la general. Impey, de 34 anys, i Benoot van saltar del grup de 15 escapats a pocs quilòmetres de meta i es van disputar la victòria en el dia nacional de França. Tot en un dia en què Alaphilippe, que va entrar en el grup de favorits a 16,25 del duo, manté el mallot groc amb 23 segons d'avantatge sobre l'italià Giulio Ciccone (Trek-Segafredo), 53 segons sobre el seu compatriota Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) i 1:10 i 1:12 sobre George Bennett i Geraint Thomas.

Impey és el segon sud-africà que guanya una etapa en la volta francesa i el 2013 va ser el primer ciclista africà en vestir-se amb el mallot groc al Tour. Els corredors espanyols van fer un gran paper, especialment Marc Soler, que va acabar setè a l'etapa a només 21 segons d'Impey. Vuitè va ser Iván García, a 1,50. En la general, però, cap d'ells ocupa un lloc entre els deu primers classificats.