El porter espanyol Iker Casillas ha anunciat que posa fi a la seva carrera professional i que formarà part de l'staff directiu del Porto, decisió que ha pres després de l'infart de miocardi que va patir durant un entrenament amb el club portuguès el passat 1 de maig.

Segons ha anunciat aquest dilluns en un comunicat, el porter, que té contracte fins al juny de 2020 amb el Porto, serà l'intermediari entre jugadors, entrenador i direcció esportiva, "podent ser ampliada la seva actuació a altres funcions dins el club".

"Faré alguna cosa diferent del que habitualment feia, que era estar en el terreny de joc", ha afirmat Casillas en declaracions al canal de televisió del Porto.

"L'entrenador -Sergio Conceiçao- va parlar amb mi la temporada passada quan es va produir la meva situació i em va dir que volia que em quedés amb ells, a prop dels jugadors, a prop dels jugadors més joves, perquè hi hauria diversos canvis", ha explicat el porter.

Aquesta decisió suposa la retirada del futbol en actiu d'Iker Casillas, que, als seus 38 anys, ha guanyat un Mundial i dues Eurocopes com a capità de la selecció espanyola o tres Lligues de Campions i cinc Lligues amb el Reial Madrid. Es retira quan es compliran 20 anys del seu debut com a titular amb el primer equip del Reial Madrid, el 12 de setembre de 1999, contra l'Athletic Club, a San Mamés.

Casillas va deixar la capital d'Espanya l'estiu de 2015 després de la seva tensa relació amb el tècnic José Mourinho, pel que va ser rebut com un heroi al club del Porto, club en el qual va jugar des de llavors i amb el qual ara seguirà lligat a els despatxos.