Novak Djokovic es va convertir en el nou guanyador de Wimbledon, després de derrotar Roger Federer en una exhibició de tenis del més alt nivell que va durar 4 hores i 57 minuts i que es va decidir en el tie break del cinquè set. El serbi es va imposar per 7-6(5), 1-6, 7-6(4), 4-6, i 13-12(3) en una intensa i dramàtica final del torneig de Wimbledon, tercer 'gran' de la temporada que aixeca Djokovic per cinquena vegada, conquerint així el seu 16è 'Grand Slam'.

'Nole' es va emportar una fantàstica final, plena de nervis, emocions i molt tenis durant cinc hores. Va ser tan igualada que mereixia decidir-se com es va decidir. En el cinquè set i amb Federer lluitant a remolc amb tota la seva categoria, el serbi va haver de salvar dues boles de partit i arribar al 12-12 per a defensar el títol a l'herba londinenca i apropar la seva llegenda en els grans torneigs a la de l'espanyol Rafa Nadal (18) i el mateix Federer (20).

Amb el d'ahir, Djokovic ja ha derrotat tres vegades Federer a Wimbledon. Mai, però, un partit havia trigat tant a acabar-se i la final ja és, oficialment, la més llarga de tots els temps -l'anterior temps era de 4 hores i 46 minuts-. L'èpica del serbi va ser tan gran que tampoc es recorda una remuntada semblant des de la protagonitzada per Jimmy Connors a John McEnroe el 1982.