Barcelona acull des d'avui i fins al 14 de juliol, la segona edició dels Jocs Mundials de patinatge, els World Roller Games, en els quals se citaran 4.120 patinadors de 81 països, repartits en onze modalitats. La presència del CPA Girona, el CPA Olot i el PA Maçanet en la competició de grups de xou, i la de Jordi Adroher a la selecció espanyola d'hoquei, són els punts més destacats de la representació gironina a l'esdeveniment. Després de l'edició a la ciutat xinesa de Nanjing el 2017, Barcelona agafa el relleu per a un mundial que atorgarà a la muntanya de Montjuïc el màxim protagonisme, perquè tornarà a convertir-se en l'epicentre del patinatge.

Les onze modalitats d'aquests Jocs Mundials són: Alpí, Artístic, Roller Freestyle, Descens, Inline Freestyle, Hoquei Línia, Hoquei Patins, Roller Derby, Escúter, Monopatí i Velocitat, sent la disciplina d'Escúter nova en el programa, ja que no es va disputar a la Xina, mentre que a Barcelona s'incorpora Roller Derby en la categoria masculina. A més de Barcelona, els Roller Games comptaran amb quatre subseus, Mollet del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Sant Cugat i Terrassa. A Barcelona, les seus són el Palau Sant Jordi, Sant Jordi Club, Esplanada de l'Anell Olímpic, Parc de Montjuïc, Palau Blaugrana, Front Marítim, Av. Diagonal-Passeig de Gràcia, i els Complexos Esportius Municipales d'Horta i de la Mar Bella.

En grups de xou la competició és els dies 13 (petits, PA Maçanet) i 14 (grans, CPA Girona i CPA Olot). Les garrotxines, dotze vegades campiones del món, les sis últimes de forma consecutiva, tenen ara com a principal rival el CPA Girona, que aquest any ha guanyat els campionats de Girona, Catalunya, Espanya i Europa. El duel està servit, en una competició que servirà de comiat a la històrica Anna Quintana, de l'Olot.