El tècnic serbi Svetislav Pesic (Pirot, 1949) va renovar ahir el seu contracte amb el Barça Lassa per dues temporades més, fins al juny del 2021. «El meu compromís i obligació és continuar amb el Barça. Sempre he estat un home de club», va dir Pesic en declaracions distribuïdes pel club.

El serbi va dir que l'equip i els seus jugadors «encara tenen gana», per la qual cosa els motiva el futur. «Soc aquí per ajudar els meus jugadors a guanyar i estic segur que la temporada que ve tothom podrà gaudir del nostre equip, de com juguem. Estem preparats per fer un pas cap endavant», va subratllar. Els blaugranes són a punt de tancar el fitxatge de l'exmadridista Mirotic (Bucks), en la que apunta com l'operació bomba de l'estiu.

En la seva segona temporada al Barça -ja va dirigir la d'entre 2002 i 2004, període en què el club ho va aconseguir guanyar tot, inclosa una Eurolliga-, Pesic ha aconseguit recuperar l'esperit competitiu dels blaugranes, submergits en una crisi d'identitat i de resultats. Va ser fitxat pel Barcelona el febrer del 2018, tretze anys i mig després que dirigís el conjunt blaugrana, i des d'aleshores l'equip ha evidenciat una millora competitiva. Durant aquest període, l'exentrenador de l'Akasvayu (2006/07) ha aconseguit dues Copes i ha estat més fiable tant a la Lliga ACB com l'Eurolliga, competició en la qual aquesta temporada va fregar disputar la Final Four.