Ha tocat patir fins al final, però mai s'ha perdut l'esperança. Després de dependre d'una carambola, amb la possible renúncia de l'Ascó o del Reus B Cambrils, la Jonquera, que tenia un peu i mig a Segona Catalana pels descensos compensats, ha aconseguit salvar la categoria gràcies a l'ascens del Prat a Segona Divisió B. Els homes de Pedro Dólera van tocar el cel diumenge passat imposant-se al play-off contra el Portugalete, després de validar la victòria de l'anada al Sagnier, i immediatament els fronterers van confimar la seva permanència a la categoria.

«Ja podem anunciar, un any més, que la UE la Jonquera torna a ser equip de Primera Catalana! Felicitats a totes les jonquerenques i jonquerencs», avisava immediatament el club a través de les xarxes socials. I és que després de perdre l'últim partit davant del San Juan Montcada (3-1) -on es va viure una jornada difícil de digerir-, els de Jordi Boix van caure en descens quedant a només un punt de la salvació, marcada pel Tona amb 42.

Planificació de la temporada

Amb el futur ben incert, fins ara, la Jonquera ja fa setmanes que treballa en la confecció de la plantilla per a aquesta temporada 2019-20. Sense Boix a la banqueta, el club està estructurant un nou projecte encapçalat per l'entrenador Mario Fernández, que arriba procedent de l'Acadèmia de Futbol del València.

A banda del tècnic, els fronterers també han pogut lligar diverses incorporacions. Es tracta del davanter Sergio Moreno; el porter Dani Muñoz, que torna al club després de passar pel Palafrugell, l'Escala i la Marca de l'Ham; el migcampista Esteven García; el defensa David Gattari; els centrals Ahmed Yacub i Abde; el lateral Steven Gallego; els migcampistes Carlos Salva i Pulgarín; i el davanter Nico Ortega, el pitxitxi català i estatal que arriba procedent del Sant Miquel de Fluvià amb qui ha marcat 73 gols aquesta temporada a Quarta Catalana.

A més a més, la Jonquera també s'ha assegurat la continuïtat del davanter jonquerenc Arnau García i Bernat Batlle, que han renovat el seu vincle amb el club un curs més. D'altra banda, el club ha patit les baixes de Joan Pujol, que s'ha perdut bona part de la temporada a causa d'una greu lesió; Marc Bech i Albert Genís, que han fitxat pel Banyoles; i Nil Pàmies, que vol «mirar altres objectius».