La selecció espanyola femenina de bàsquet va guanyar per un curt 56-59 Letònia en la tercera i última jornada de la fase de grups de l'Eurobàsquet, certificant la primera posició i el seu accés directe als quarts de final. El seu rival sortirà del guanyador de la repesca entre el segon classificat del grup C (Itàlia) i el tercer del D (Russia). Ahir, Letònia va vendre molt cara la seva derrota, a causa d'una embranzida final que va desestabilitzar les espanyoles quan aquestes ja es veien guanyadores abans d'hora. Mondelo es va encarregar de posar les piles a les seves jugadores amb un oportú temps mort, perquè l'electrònic de l'Arena Riga reflectia un 50-55 a 02,25 del final.

Va costar molt, ja que fins i tot Aija Brumermane va fallar dos tirs lliures amb 54-57 quan faltaven 54 segons. La «13» letona va deixar escapar aquí una gran oportunitat per al seu equip, que havia defensat amb dents i ungles els dos atacs immediatament anteriors d'una Espanya irregular, però que continua forta. Va ser un desenllaç frenètic per a un duel molt disputat, en el qual les de Mondelo havien dominat després del primer període (17-17). I és que la selecció espanyola havia assecat a les seves adversàries en un gran segon quart, amb parcial acumulat de 8-18 mentre la pivot Astou Ndour tornava a ser la més destacada sota tots dos taulers, gràcies als seus 16 punts.

La gironina Marta Xargay va anotar 7 punts, per cinc la base de l'Spar Citylift Laia Palau. Queralt Casas va tenir paper testimonial.