El F18 2019 World Championship, el campionat del món de catamarans Fòrmula 18 ha engegat avui, després que aquest matí s'hagi fet la seva presentació en el càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador. El campionat se celebra per primera vegada en la Costa Brava, del dissabte 29 de juny al dijous 4 de juliol de 2019.

El campionat l'organitzen el Club de Vela La Ballena Alegre, el Club Nàutic L'Escala i la Real Federació Espanyola de Vela, en col·laboració amb la Federació Catalana de Vela i la Secretaria Nacional de la Classe Catamarà (ADEC).

A l'acte de presentació del F18 2019 World Championship han participat l'alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa; el gerent del càmping La Ballena Alegre, Àlex Trias; el vicepresident de l'associació de càmpings de Girona, Josep Maria Pla; el director esportiu del Club Nàutic L'Escala, Xavier López; el responsable de la classe F18, Olivier Bovyn i el director de regata del F18 World Championship Costa Brava, Pep Subirats.

Badosa ha destacat que la badia de Roses ha aconseguit ser un referent en esports nàutics i la importància d'aquest tipus de campionats per a donar a conèixer el territori i captar aficionats de tot el món.

En aquest sentit s'ha manifestat el director esportiu del Club Nàutic l'Escala. López va felicitar per la col·laboració entre els clubs esportius de diferents municipis de la badia de Roses i l'ha posat d'exemple de model a seguir per a aconseguir futurs grans esdeveniments.