L'expresident de la UEFA Michel Platini va ser arrestat ahir a Nanterre, un municipi francès limítrof amb París, en el marc d'una investigació per suposada corrupció en l'adjudicació a Qatar del Mundial 2022. Platini, de 63 anys, va ser president de la UEFA des del 2007, quan va reemplaçar Lennart Johansson, fins al 2016, que va ser inhabilitat durant sis anys sense poder dur a terme cap activitat relacionada amb el futbol, una sanció que el Tribunal d'Arbitratge Esportiu va reduir a quatre anys.

Aquest càstig expira el proper mes d'octubre, però els investigadors sobre l'adjudicació del Mundial 2022 a Qatar han tornat a arrestar l'exjugador francès, que també va formar part del comitè organitzador del Mundial de França'98 i del comitè executiu de la FIFA des del 2002 fins que va ser inhabilitat. A més, durant l'operatiu també va ser interrogat Claude Gueant, secretari general de l'Eliseu durant el mandat presidencial de Nicolas Sarkozy, que, per contra, no va ser detingut.

Segons les primeres informacions, Platini va col·laborar amb els investigadors. Està declarant de forma serena i específica, responent totes les preguntes, incloses les relacions amb les condicions d'atribució de l'Eurocopa de 2016, i ha donat explicacions útils», van indicar els seus advocats en un comunicat.

El mític exjugador del Juventus va ser traslladat als locals de l'Oficina Anticorrupció de Nanterre, a les afores de París. L'home que va dirigir la UEFA entre 2007 i 2015 va fer una campanya per la concessió del Mundial de 2022 a Qatar, contra l'opció que defensava el dirigent de la FIFA, Sepp Blatter, que era als EUA.

En el punt de mira dels investigadors hi ha un dinar que es va organitzar el 23 de novembre de 2010 a l'Eliseu amb la presència del president de França, Nicolas Sarkozy, i on també va assistir l'emir de Qatar, Hamad Ben Khalifa Al-Thani. A partir d'aquest moment, la campanya de Platini a favor de dur el Mundial de 2022 a Qatar va ser total, la qual cosa el va distanciar de Blatter.

Platini va ser interrogat l'any passat per aquest mateix cas però llavors va fer «audició lliure». Segons els seus advocats, el fet que ara hagi sigut detingut respon a «motius tècnics» per evitar que el futbolista pugui concertar els seus testimonis amb els altres interrogats.