Els èxtis esportius del Cabanes tenen doble mèrit. De per si, els clubs modestos no ho tenen fàcil, però l'aposta pel femení encara ho complica una mica més. L'esforç i la dedicació han de ser més grans perquè, ara mateix, no es compta amb el mateix emparament. El club cabanenc ha fet valer el seu orgull per adjudicar-se la temporada 2018-19 amb unes xifres espectaculars -25 victòries, 2 empats i només 1 derrota- i confirmar el retorn a Primera Catalana, després d'haver perdut la categoria l'últim curs per la reestructuració de grups que va fer la federació.

«Només començar a preparar la temporada vam adonar-nos que la plantilla seria curta. La seva experiència a Primera Catalana ha estat fonamental per tornar a recuperar la categoria. S'hi ha d'afegir i donar molta importància a l'ajuda de les cadets. Han aportat el seu granet de sorra», explica l'entrenador Josep Camps després del seu primer any al capdavant de les sènior. Entre unes i altres s'han complementat per liderar la lliga en solitari: «S'ha fet un equip molt competitiu».

«Teníem molta il·lusió per pujar i les jugadores ho han donat tot per aconseguir-ho. La seva dedicació ha estat fonamental per tornar a pujar, tot i disposar d'una plantilla curta d'efectius», afegeix Camps. Després d'això, l'extècnic del Llers està decidit a guiar l'equip la pròxima temporada: «Vull continuar».

Per afrontar el nou repte amb garanties, el Cabanes treballa a tot drap per confeccionar la plantilla. «Fem moltes reunions per planificar la temporada. Ens fa molta il·lusió i és un repte. Hi haurà d'haver més implicació», diu.