L'australiana Ashleigh Barty es va proclamar ahir campiona de Roland Garros, segon Grand Slam de la temporada, i es va alçar amb el seu primer «gran» després d'imposar-se a la tennista de la República Txeca Marketa Vondrousova en dos sets (6-1 i 6-3).

Barty, de 23 anys i que fins ara a París havia aconseguit arribar només fins la segona ronda i mai havia passat d'uns quarts en una gran cita fins en aquesta edició, ha fet un torneig espectacular que li permet sumar el seu primer Grand Slam individual -segon després d'imposar-se en dobles a l'US Open de l'any passat. L'australina va viure un partit més plàcid del que s'esperava, amb un primer set que va solventar en menys de mitja hora, i de mica en mica va anar encaminant-se cap a la victòria en el segon set. En el novè joc, va segellar el triomf per enlairar el trofeu parisí després d'una hora i 10 minuts de joc.

Thiem, rival de Nadal en la final

L'austríac Dominc Thiem serà el rival de Rafa Nadal en la final masculina de Roland Garros després d'imposar-se al serbi Novak Djokovic (6-2, 3-6, 7-5, 5-7 i 7-5) en un partit que es va haver de reiniciar ahir a causa de la pluja de divendres. La final es disputarà avui a partir de les tres de la tarda.