La tramuntana, el vent del nord fred i ratxejat característic del nord-est de la Península, ha estat el gran protagonista de les dues primeres jornades del Campionat del Món de Windsurf Catalunya - Costa Brava, amb base al càmping La Ballena Alegre, que, enguany i com a novetat, es disputa íntegrament en l'espectacular modalitat de wind-foil, fins al diumenge 2 de juny.

Amb ràfegues de vent superiors als 35 nusos, la tramuntana que ha bufat a la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador ha posat a prova la tècnica i força dels 55 millors windsurfistes del món de wind-foil que participen en la prova catalana, puntuable pel circuit mundial.

Els windsurfistes que han sabut aprofitar millor les condicions en les dues primeres eliminatòries disputades -una dimarts i una altra avui- han estat el francès Julien Bontemps (FRA-6) i Tristan Algret (GPE-44), de les illes de Guadalupe.

Bontemps, medallista olímpic i que l'any passat va aconseguir ser tercer en el Campionat del Món de Windsurf Catalunya - Costa Brava, es va imposar en la primera eliminatòria per davant dels seus dos compatriotes i germans Thomas Goyard (FRA-03) i Nicolas Goyard (FRA-465).

Avui, el dia s'ha aixecat amb una tramuntanada que ha endarrerit l'inici de la competició fins a les 12h. Els windsurfistes han "volat" literalment sobre l'aigua i la victòria ha estat per Tristan Algret (GPE-44), en una de les millors eliminatòries que ha disputat fins a la data en wind-foil. La segona plaça provisional ha estat per al multicampió del món d'eslàlom, el francès Antoine Albeau (F-152) i tercer l'italià Matteo Iachino (ITA-140).

El millor lloc provisionalment entre els windsurfistes espanyols que participen en aquesta regata ha estat pel català Ramon Pastor (E-72), que ha aconseguit arribar a una de les finals, la d'avui.

En caure la tarda, s'ha començat a disputar la tercera eliminatòria, aprofitant que el vent segueix bufant a la platja del Cortal de la Devesa.

La prova de la Costa Brava és la cinquena del circuit mundial de la PWA 2019, però només la segona en la disciplina de wind-foil masculí, després d'una primera parada a Yokosuka (Japó), on es va proclamar vencedor el windsurfista francès Pierre Mortefon.