El sènior masculí del Grifeu-Llançà va encadenar, aquest cap de setmana, la vintena victòria consecutiva, i amb aquesta xifra era complicat no assolir el que han assolit, el Campionat de Lliga de Tercera Territorial. Amb un total de vint-i-sis victòries en els vint-i-vuit partits que ha disputat comptant la fase prèvia, els homes de Josep Company i Xavi Garriga han imposat el seu ritme a la categoria per aconseguir una plaça, si decideixen acceptar el repte, de Tercera Catalana.

Contra l'Escolàpies, davant d'un pavelló Rafel Mora ple a vessar, els llançanencs van començar molt forts (3-17) però de mica en mica els homes de Tete Quirante van retallar distàncies, fins a forçar la pròrroga amb un triple quan faltaven pocs segons (67-67). Els llançanencs, però, van saber patir i endur-se el partit, sense haver d'esperar a l'última jornada per ser campions.

Josep Company explica que una de les claus de l'èxit ha estat «la pinya que ha format l'equip, sobretot en els moments complicats de la temporada, en partits ajustats, per exemple». No ha estat menys important «el bon treball defensiu, molt agressiu, que ens ha permès sortir molt bé al contraatac», comenta el tècnic de Llançà.

Després de l'últim duel, a casa contra el Vedruna Palamós (diumenge, 18.30 h), l'equip i el club hauran de plantejar-se si volen assumir el repte de jugar a Tercera. «En principi tot apunta que volem pujar, però potser ens faria falta alguna incorporació», puntualitza Company; que afegeix «si es mantenen les mateixes ganes de guanyar que hem tingut aquest any, tot anirà bé».

L'Escolàpies, per la seva banda, va plantar cara davant dels llançanencs, mostrant que la sisena posició que ocupen podria millorar-se. Els figuerencs, entrenats per Tete Quirante, acabaran la temporada a Palafrugell, aquest diumenge a un quart d'una, per mantenir la sisena posició.

El Castelló busca ser quart

A la mateixa categoria, el Castelló va guanyar a la pista del Sant Hilari (49-70) després de fer un partit molt complet. Els de negre saben segur que acabaran cinquens i dissabte contra el Begur, a casa (18 h), intentaran aconseguir la quarta posició, que precisament ocupen els del Baix Empordà.

Els castellonins, després de començar el curs basquetbolístic de forma irregular, han encadenat una bona ratxa de partits que els ha catapultat a la part alta de la taula.

El Vilafant acaba cinquè

A Segona Catalana femenina el sènior femení del Vilafant va acabar la temporada amb bon regust de boca gràcies a la victòria a casa contra el Fontajau (78-77). Les de Francis Rodríguez van haver de disputar dues pròrrogues per desfer-se de les gironines, ja que el resultat després dels quaranta minuts va ser d'empat a 57 en el marcador.

D'aquesta manera, les vilafantenques igualen la cinquena posició de la temporada passada -vint victòries i deu derrotes- un dels objectius de la temporada.

Finalment, el Roses va acabar la temporada amb una contundent derrota a casa del Femení Osona (83-23). Les de David Casellas han viscut una campanya molt diferent de com l'esperaven per culpa de les lesions. No han aconseguit guanyar cap partit, i en la majoria no han tingut opcions de victòria.