El finlandès Valtteri Bottas, líder del Mundial de Fórmula 1, va ser ahir el més ràpid en la jornada d'entrenaments lliures per al Gran Premi d'Espanya, el cinquè de l'any, a Montmeló, davant del seu company anglès Lewis Hamilton, en una altra jornada dominada per l'equip Mercedes.

Bottas, que encapçala la classificació general amb 87 punts, un més que Hamilton, va tornar a ocupar per enèsima vegada al costat del quíntuple campió mundial anglès els dos primers llocs, en un Mundial en què ha aconseguit quatre doblets, repartint-se triomfs en les quatre primeres proves.

Ferrari, de moment, no ha reaccionat al circuit barceloní i es va conformar amb el tercer lloc del monegasc Charles Leclerc i el quart de l'alemany Sebastian Vettel, tercer en el certamen. A 35 punts, ja, del finlandès.

Valtteri va marcar el millor temps de la jornada a la sessió vespertina -en què es van signar els millors registres del dia-, en cobrir els 4.655 quilòmetres de la pista en un minut, 17 segons i 284 mil·lèsimes, només 49 menys que Hamilton.

De la seva banda, l'espanyol Carlos Sainz (McLaren) va fer-se amb el novè millor temps del dia, a un segon i tres dècimes del primer. I això que havia sigut sisè en els primers entrenaments del dia. Una sessió que va haver d'acabar abans del previst a causa de l'accident del canadenc Lance Stroll, company del mexicà Seriós Pérez en Racing Point: Force India.