El record d'Iñaki Fernández Orjales Búfalo continua ben present a l'Empuriabrava-Castelló. Després d'aconseguir batejar l'estadi amb el nom del futbolista que va morir l'abril del 2017 a causa d'una llarga malaltia, l'entorn del castelloní es manté ferm amb les iniciatives per retre-li homenatge. El pròxim dissabte 15 de juny es durà a terme la tercera edició del torneig #BufaLynch amb l'objectiu de recaptar beneficis per destinar-los íntegrament a l'Institut de Recerca Biòmedica de Girona (IDIBGI) per a la recerca de la síndrome de Lynch, la malaltia hereditària que patia el Búfalo i que afecta un centenar de persones a la nostra província.

«Enguany serà més especial perquè coincideix amb el canvi de nom a l'estadi. L'Iñaki era molt estimat per tots els membres del club», explica el cosí del Búfalo i membre de la junta de l'Empuriabrava-Castelló, Fran Esmorís. La mort del castelloní va mobilitzar ràpidament el club, família i amics per homenatgar-lo amb l'organització de partits de futbol-7 a l'Aeròdrom que recollirien fons per a la investigació contra el càncer. «La primera edició va ser tot un èxit amb més d'una quinzena d'equips i 5.807,68 euros. Depenem de la voluntat de la gent per poder fer la recaptació», destaca. L'any passat es va aconseguir reunir un total de 4.910,18 euros.

El torneig, que començarà a partir de les 9.30 h del matí, estarà format per un màxim de 20 equips amb jugadors a partir de 15 anys. El preu de les inscripcions és de 20 euros per persona i inclou un esmorzar de germanor, quatre partits garantits, l'arbitratge de col·legiats de la Federació Catalana de Futbol, aigua, fruita, regals, premis i dinar, entre d'altres.

Per a més informació, cal contactar al 661 228 314 o al mail cfempuriabravacastello@gmail.com. Paral·lelament al torneig, hi haurà una arrossada popular que tindrà un preu de 15 euros. Per reservar, s'ha de demanar el tiquet al mòbil 699 166 145. També es farà venda de samarretes per arribar a l'objectiu dels 6.000 euros.

Obrir les portes a la comarca

Les dues edicions anteriors del torneig #BufaLynch han transcorregut en un marc molt familiar, ja que «la gent del seu entorn està molt implicada». «Tirem endavant gràcies al voluntariat dels membres del club, la família i els amics», confessa Esmorís. És per això que des de l'organització es marquen el repte d'atraure participants d'arreu de l'Alt Empordà. «Per poder tenir continuïtat, és necessari que vinguin jugadors de fora. Sabem que tard o d'hora arribarà el moment que nosaltres no puguem jugar i volem un futur amb més edicions», diu.