El sènior masculí del Grifeu-Llançà és a només dues victòries de proclamar-se campió de Tercera Territorial, després de guanyar a la pista del Begur (54-76). Els de groc encadenen divuit partits sense perdre i són encara més líders, ja que el seu principal perseguidor, a qui superaven només pel bàsquet average, va punxar a la pista del Vedruna Palamós (70-63), fet que permetrà als home de Josep Companya perdre un dels tres partits que li queden.

Contra el Begur, van sortir molt endollats (10-30) i van agafar un avantatge que van saber matenir durant la resta del partit. Aquest dissabte, a les 6 de la tarda, reben el cuer, el Santjoanenc B, rival fàcil, a priori. A la mateixa categoria, l'Escolàpies i el Castelló mantenen la pugna per la cinquena plaça, que és dels de negre pel bàsquet average. Els dos conjunts continuen amb bona dinàmica i van guanyar els seus partits: els figuerencs, a casa contra el Campdevànol (81-60), i els castellonins, a casa contra el Fontcoberta (96-50).

Vilafant: cal un triomf salvador

A Segona Catalana, el Vilafant va caure a casa contra el Ripoll (60-75) i necessita guanyar l'última jornada, dissabte a Torelló, a 3/4 de 7 de la tarda, per evitar, almenys, el descens directe. «Pot passar de tot, però, si guanyem, evitarem baixar a Tercera de manera directa; una victòria no ens assegura salvar-nos, depenem d'altres resultats», diu l'entrenador Jordi Burgas.

També a Segona, i a Vilafant, el sènior femení va recuperar la victòria contra l'AECAM (77-43) en un partit còmode per a les de Francis Rodríguez que són sisenes i que només poden aspirar a pujar un lloc a la taula, tot i que compleixen l'objectiu de la temporada. Aquesta setmana, buscaran una nova victòria contra el Roses, en l'últim derbi de la temporada del bàsquet altempordanès. Les de David Casellas, últimes amb triomfs, visitaran Vilafant, dissabte a 3/4 de 6 de la tarda, amb la il·lusió de sumar els dos punts, ja que en un derbi mai se sap què pot passar.

Finalment, a Tercera Catalana femenina, l'Escolàpies no va poder amb el Cassanenc (40-32), però l'Escala sí que va poder amb el Sarrià de Ter (25-83), que ja sap que quedarà en segona posició, quan encara li falten tres partits per jugar, dos d'ells ajornats.