Les fortes ratxes de vent que hi va haver el passat cap de setmana a la nostra comarca, amb registres superiors als 100 km/h, van obligar a suspendre diverses activitats. Entre elles, destaca la 16a Marató d'Empúries que ja havia patit una modificació a la data en motiu de les eleccions generals del passat 28 d'abril. La prova reina de 42 quilòmetres no va poder celebrar-se, però sí que es va dur a terme la Mitja amb un recorregut de 21 quilòmetres i també la Cursa dels 10.

«Amb tanta tramuntana va ser molt complicat tot plegat. El circuit va ser molt difícil per als participants, sobretot a la zona del passeig marítim», explica el tècnic d'esports de l'Ajuntament de l'Escala, Anton Brugués. Malgrat les adversitats causades per les ratxes de vent, la Mitja va comptar amb gran nombre de participants perquè els inscrits a la Marató van ajuntar-se amb els d'aquesta prova. «Vull agrair a tota la gent que va córrer i va aguantar fins al final perquè era gairebé impossible de fer», assegura.

Així doncs, aproximadament uns 700 valents i valentes van participar a l'edició d'enguany. A més a més, de la cursa dels 10 quilòmetres que va comptar amb mig miler més de participants. «Tothom va quedar molt content. Al final, vam decidir que els inscrits a la Marató poguessin participar a la Mitja perquè sinó era inviable. El dia que se celebri la Marató, tots ells tindran la inscripció gratis», diu Brugués.

A l'espera d'una nova data

Com que la 16a Marató d'Empúries està inclosa al Campionat de Catalunya -una condició que va recuperar l'any passat- és més difícil poder escollir una nova data. «En principi, la podrem fer entre els mesos d'octubre i novembre però hem de quadrar-ho bé perquè la data no pot coincidir amb cap altra cursa del Campionat de Catalunya», comenta.

Després de patir tants entrebancs, que van comportar que molts inscrits estrangers es desapuntessin de la cursa, l'organització espera trobar la data definitiva perquè la Marató se celebri amb les millors condicions possibles.