El porter espanyol del Porto, Iker Casillas, va haver de ser ingressat d'urgència ahir després d'haver sofert un infart agut de miocardi, tot i que es troba «bé i estable» segons va confirmar el conjunt portuguès. Les alarmes van saltar ahir a la tarda quan diversos mitjans portuguesos van informar del contratemps sofert per l'exporter del Reial Madrid, que complirà 38 anys el proper 20 de maig, i poc després el Porto va oferir el primer comunicat sobre el seu estat.

«Iker Casillas ha sofert un infart agut de miocardi durant l'entrenament d'aquest matí, realitzat al Centre d'Entrenament i Formació Esportiva PortoGaia, a l'Oliva», va assenyalar el club portuguès. El Porto va indicar que «la sessió de treball va ser ràpidament interrompuda per prestar assistència» al porter. «Casillas es troba a l'Hospital CUF Porto. Casillas està bé, estable i amb el problema del cor resolt», va afegir el club. En aquest sentit, els mitjans portuguesos explicaven que el porter de Móstoles, que a finals de març va renovar amb el doble campió d'Europa, havia estat sotmès a un cateterisme a l'hospital.

Reacció del món de l'esport

El món del fubol i de l'esport en general es va afanyar ahir a la tarda a mostrar el seu suport a Casillas mitjançant les xarxes socials. Així, el tennista Rafael Nadal, un dels primers a reaccionar a la contrarietat de Casillas, va aprofitar el seu compte de Twitter per enviar «una abraçada enorme a Iker Casillas en aquest moment. Força Iker», mentre el capità del Reial Madrid Sergio Ramos recorria a els símbols i caràcters per donar un missatge de força al que fou el seu company.

El seu actual club, el Porto, va indicar «Sempre junts. Força Iker» mentre el Barcelona va dir «Molt ànim, Iker Casillas, rep els nostres millors desitjos per a una ràpida recuperació». El Girona també feia un tuit d'ànim al porter: «Des de Girona et desitgem una ràpida recuperació».

L'exdefensa blaugrana Carles Puyol li va transmetre: «Molta força, amic». Altres esportistes com el pilot de ral·lis Carlos Sainz també van mostrar el seu afecte al porter: «Tot el meu suport i molts ànims per a Iker Casillas».

Igualment, organismes com el Comitè Olímpic Espanyol: «Tot el nostre suport a Iker Casillas, que es troba ingressat en un hospital després de patir un seriós problema de cor. Força, Iker!»; el Consell Superior d'Esports: «Molt ànim i força a Iker Casillas», o la Lliga: «Molta força, Iker Casillas, t'enviem el nostre suport i estem amb tu».