L'Ajax va tornar a donar la sorpresa en imposar-se, amb un gol del migcampista Donny van de Beek, al Tottenham a l'anada de les semifinals de la Lliga de Campions a Londres (0-1), un resultat amb el qual els holandesos confirmen la seva candidatura al títol europeu i que els permet arribar amb avantatge a la resolució de la propera setmana a Amsterdam.

El gol de Van de Beek als 15 minuts va deixar sense resposta un Tottenham sense idees, que va basar el seu joc en les jugades a pilota aturada i que va pagar les absències dels seus dos principals referents en atac, el lesionat Harry Kane i el sancionat Heung-Min Son. El sud-coreà serà al Johan Cruyff Arena, i el davanter anglès podria arribar a temps per intentar la proesa.

Com ja va fer a Torí, on fa setmanes va eliminar el Juventus en remuntar el gol inicial de Cristiano Ronaldo, els holandesos van saltar sense complexos a la gespa del nou White Hart Lane i van dominar el partit en els primers minuts davant uns desorientats anglesos, quelcom que els va permetre avançar-se en el marcador. De fet, els visitants encara van poder augmentar l'avantatge, però una gran aturada de Lloris a la primera part i el pal a la represa van impedir que l'eliminatòria quedés decidida.

El Tottenham va buscar neutralitzar el gol visitant sense massa ordre i abusant de les pilotes penjades a l'àrea sense treure'n cap profit. L'Ajax intentarà al seu estadi arribar novament a una final de la Lliga de Campions, quelcom que no succeeix des de 1996.