La confiança pels nanos del planter és la principal premissa que té el Base Roses, encara que els resultats no acompanyin. És per això que, tan bon punt van assolir l'ascens a Segona Catalana -quedant campions de Tercera la temporada 2017-18- i van saber que patirien algunes baixes importants com les de Pitu Labrador, Frank Caballero i Èric Jacobs, entre altres, el club va anar a buscar els reforços que tenia més a mà: els jugadors del juvenil. Encara que la seva posada en escena hagi estat a l'altura de les expectatives, els futbolistes han pecat «d'inexperiència» i, en conseqüència, aquest curs els resultats no han acompanyat. Tant és així, que l'equip ha caigut condemnat a les places de descens.

«Després de rebre la notícia que jugadors que feia molts anys que eren amb nosaltres no continuarien, aquest any ha sigut com de transició. Hem apostat, més que mai, per la gent jove de la casa, encara que teníem clar que es tractava d'una categoria complicada però alhora maca. El salt de juvenil a Segona catalana no és fàcil, sabíem que tocaria patir», explica el president, Baldiri Ricart.

L'aventura a la nova categoria ja va començar malament al principi, quan els rosincs van veure's superats per la pressió de rivals amb trajectòria com el Can Gibert o el Sant Jaume de Llierca. Aleshores, els de la Vinyassa estaven sota les ordres del garrotxí Joan Fàbrega, encara que «els resultats mai van ser culpa de l'entrenador, que estava molt compromès, sinó de la situació d'inexperiència», remarca Ricart.

En tota la primera volta, l'equip només va sumar nou punts. Una tònica que canvià a la represa de la competició amb una important victòria a casa contra el Can Gibert (2-0), coincidint amb el canvi de tècnic. Des de finals de gener, és Enzo Galli -ex-entrenador de la Jonquera a Tercera Divisió i actual coordinador del club rosinc- qui mana des de la banqueta. A banda de l'arribada de Galli, el rodatge dels jugadors ha sigut l'altra peça perquè l'engranatge funcioni. «Els juvenils ens han ajudat molt en aquesta segona volta. Serà complicat salvar-nos, però continuem vius», diu el president. Tot això, sense oblidar les greus lesions que han patit diversos jugadors, una dinàmica que ho ha fet tot més complicat.

Aposta ferma pel planter

De mitjana, el Base Roses compta amb quatre juvenils a cada partit del primer equip. «Sempre ho hem plantejat així i fins ara ha funcionat. Aquest any pujaran cinc juvenils i d'aquí dos ho faran vuit. Sempre els oferim la possibilitat de fer la pretemporada amb el primer equip i, en funció dels estudis o la feina, s'hi incorporen o van al segon equip», comenta Ricart. I és que, com el Vila-sacra, el Base Roses compta amb un filial que milita a Quarta Catalana i que se situa a la part noble de la classificació.