El pilot finlandès Valtteri Bottas (Mercedes) va aconseguir ahir la pole position a la sessió de qualificació del Gran Premi d'Azerbaidjan de Fórmula 1, quarta cita del Campionat del Món, per davant del seu company d'equip, el britànic Lewis Hamilton , mentre que l'espanyol Carlos Sainz (McLaren) va ser onzè.

Gràcies a la seva millor marca d'1: 40.495 durant la Q3, Bottas es va situar en el primer lloc de la graella i va avantatjar Hamilton per 59 mil·lèsimes, després d'una jornada de nefast protagonisme per al monegasc Charles Leclerc (Ferrari). I és que la gran aposta de futur del Cavallino Rampante va pecar d'impetuós quan millor anava; es va estavellar a l'inici de la Q2 amb el mur de la corba 8, esfumant les seves opcions de liderat.

Vuitena pole a la trajectòria professional del finlandès, que a més repeteix en aquest lloc d'honor després d'haver estat el millor de la qualy a la Xina. Per darrere dels dos cotxes Mercedes, l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari) es va quedar a 302 mil·lèsimes de Bottas i almenys va tenir el consol de batre al neerlandès Max Verstappen (Red Bull).