El túnel de Vent d’Empuriabrava ha mostrat el gran nivell dels seus equips aquest cap de setmana al 3r Campionat del Món FAI de Vol Indoor, celebrat a França, amb la participació de 290 atletes i 31 països. Els equips Windoor han tornat a casa amb 5 medalles, superant la marca obtinguda a l’octubre passat als Mundials celebrats a Bahrain, on van obtenir 3 guardons.

Complint els pronòstics, l’equip militar belga, Hayabusa NMP, ha aconseguit l’Or a la categoria de vol relatiu 4W FSOpen. Els belgues mantenen una rivalitat històrica amb l’equip francès Weembi High Rollers, amfitrions de la competició, i no han defraudat en una batalla que no s’ha decidit fins a l’últim minut. Dins aquesta mateixa categoria, la formació femenina britànica, les NFTO UK, ha lluitat per mantenir el seu títol de campiones del món, si bé finalment la selecció francesa de 4W FSF les han superat per 2 punts i les NFTO UK han aconseguit una plata històrica, al aconseguir superar el rècord nacional anglès de velocitat amb una mitjana de 27,8 punts.

Windoor ha mostrat la seva hegemonia en vol dinàmic, de la qual és un referent, amb 3 medalles: ha copat el podi de 2 Way Dynamic amb la plata aconseguida per la formació WINDOOR UK (Josh O'donoghue, Lewis Hard) i con el bronze de WINDOOR France (Eliot Pothet, Mateo Limnaios). Ambdues formacions es situaven des de l’inici entre les preferides, al haver aconseguit l’Or als Nacionals celebrats recentment en els seus respectius països. L’equip local WINDOOR Spain 2WD, format pel volador benidormer César Rico i el català Dani Gallego, ha aconseguit una disputada quarta posició entre els millors 22 equips de vol dinàmic per parelles del món. En aquesta disciplina s’ha donat la particularitat que ha competit, per primera vegada, una formació llatinoamericana. Ha estat l’equip WINDOOR Argentina 2WD, format pels atletes Fede Rawa i Ale Daniel, que s’han situat dintre del top15 mundial i han aconseguit batre el récord de velocitat argentí en aquesta disciplina.

WINDOOR també ha fet podi a la categoria de vol dinàmic per grups, 4 Way Dynamic, en la qual la formació WINDOOR Spain 4WD s’ha alçat amb el bronze. Aquest veterà equip està composat pels voladors César Rico, Dani Gallego, Alex González i Dani Zegarra, que s’ha unit recentment al grup. Aida Rico, directora del Túnel de Vent d’Empuriabrava valora l’actuació dels 9 equips WINDOOR en aquest:” Estem molt orgullosos dels resultats aconseguits al Lille. Tenim grans atletes a WINDOOR i estem molt compromesos amb ells i amb el desenvolupament d’aquest gran esport”.

Ha completat la selecció espanyola present en aquest 3r Campionat del Món FAI de Vol Indoor el veterà equip de la Patrulla Acrobàtica de Paracaigudisme de l’Exèrcit de l’Aire, els Papea1, que han obtingut una 14ena posició entre els 21 millors equips del món de vol relatiu 4 Way FSO. El 3r Campionat del Món FAI de Vol ha reunit als millors 290 atletes de vol indoor que han representat a 31 i competit en 9 modalitats de paracaigudisme indoor: VFS Open, FS 8W Open, FS 4W Open, FS 4W Junior, FS 4W Female, 4WD, 2WD, Freestyle Open, Freestyle Junior.