La 19a edició del MIC -Mediterranean International Cup- va deixar petjada a l'Alt Empordà amb prop de 200 partits disputats, del 17 al 21 d'abril, a les noves seus que hi havia repartides entre vuit municipis. Els camps de Bàscara, Castelló d'Empúries, Figueres, l'Escala, La Jonquera, Llançà, Peralada -la novetat d'enguany- i Sant Pere Pescador van ser els punts d'atracció de la nostra comarca, acollint duels de les categories aleví, infantil i cadet entre clubs d'arreu del món.

Després de l'estrena de l'any passat, l'estadi de Vilatenim de la Unió Esportiva Figueres va tornar a posar-se al punt de mira com a seu inaugural del torneig internacional; a més de les finals de cadet i infantil de primer any amb victòries del Brommapojkarna i Liverpool, respectivament. Prop de 7.000 espectadors van presenciar la inauguració, que va comptar amb una desfilada a ritme de batucada dels abanderats dels 227 equips que hi particivapen i l'actuació de més de 400 alumnes de l'escola figuerenca Dance Me.

«Gaudiu de la Costa Brava, les comarques gironines, Catalunya i totes les cultures que es reuneixen al MIC», demanava el president del torneig, David Bellver. El delegat del Govern a Girona, Pere Vila, va afegir que «és un referent i un triomf constant de l'esport». Mentre que l'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, va assegurar que «és un orgull acollir per segon any consecutiu aquest torneig. Figueres és coneguda per Dalí i des de l'any passat pel MIC».