Tres. Tres jornades els queden als sèniors masculins del Vilafant i de l'Escala per saber si hauran de fer el play-off , amb la possiblitat de baixar de categoria que això comporta. El Vilafant, de Segona, fins i tot, amb una carambola de resultats molt poc probable i sense guanyar cap dels tres partits, podria baixar directament, «però ho hauríem de fer molt malament perquè això passés», explica el seu entrenador, Jordi Burgas. El calendari que tenen comença aquest dijous a la pista del cuer, el CESET (21.30 h), la jornada següent reben el Ripoll, que va onzè, una posició de sota dels vilafantencs; la cita és el dissabte 4 de maig (19.30 h). I acaben la fase regular a la pista del Torelló, que és tretzè i que potser ja haurà descendit.

L'Escala, per la seva banda, sap que no baixarà directe però ha de jugar amb Adepaf i Santjoanenc, que es juguen la segona plaça. Els escalencs són onzens amb nou victòries i catorze derrotes i és possible que es juguin la salvació directa l'última jornada, contra el Salt, amb qui van perdre de manera ajustada a l'anada (66-63). Precisament, l'entrenador anxover, Albert Comas, explica que «hem tingut mala sort en els trams finals de partit, ja que n'hem perdut set dels nou que han estat molt ajustats».

El Grifeu té l'olimp a cinc partits

De manera completament diferent veu el Grifeu-Llançà el tram final de competició. Els llançanencs només han perdut dos partits en tota la temporada i si guanyen els cinc partits de lliga que els queden, seran campions. «Els jugadors s'hi fan molt, sobretot als partits, fet que ens dona un plus més», afirma l'entrenador i coordinador del club, Josep Company. El pròxim rival és el Sant Hilari aquest dissabte (18 h), «pista gens fàcil», diu Company.