Sebastià Salvadó, expresident del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) durant trenta anys i un dels grans impulsors de l'automobilisme a Espanya, va morir ahir Barcelona. «Ha mort Sebastià Salvadó, president del RACC de 1985 a 2015, impulsor de la millora en la mobilitat i de l'esport del motor a casa nostra. Des de la nostra entitat, compartim el duel amb la família, els socis i els amics. Sempre en la nostra memòria», va anunciar ahir el RACC a les xarxes socials.

Salvadó, màxim dirigent del RACC entre el 1985 i el 2015, va ser peça clau en el desenvolupament de les competicions automobilístiques durant aquest període a Espanya, ja que va promoure el Circuit de Catalunya i va impulsar la celebració tant del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 com del Ral·li RACC Catalunya. La construcció del circuit a Montmeló i els seus contactes amb el llavors magnat de la Fórmula 1 Bernie Ecclestone van propiciar l'arribada del «gran circ» amb el Gran Premi d'Espanya.

Al capdavant del RACC, va convertir el citat club automobilista en l'entitat amb més socis de Catalunya. Llicenciat en Econòmiques i empresarials i màster en Administració d'empreses per IESE, Salvadó va ser un destacat pilot i guanyador, al 1957, del primer Ral·li Catalunya.

Durant les tres dècades que va estar al capdavant del RACC, el citat club va passar dels 85.000 als 860.000 socis. No obstant això, en diverses entrevistes, Salvadó sempre va voler destacar el llegat que va suposar la creació de la Fundació RACC, per l'activitat tècnica i pedagògica a la seguretat viària.

Una de les primeres reaccions a la seva mort va ser la del pilot Carlos Sainz sènior: «Matí molt molt trist per a mi, ha mort un cavaller, un bon home que estimava les carreres i que gràcies a ell avui hi ha un ral·li i un GP de F1 a Espanya, una persona que estimava gairebé com a un pare, el meu amic Sebastián Salvadó. DEP».