El Barcelona intentarà fer valdre aquest vespre el 0-1 d'Old Trafford per eliminar el Manchester United i arribar a les semifinals de la Lliga de Campions quatre anys després. En les tres temporades precedents, un equip de la Lliga Santander (Atlètic de Madrid) i dos italians (Juventus i Roma) van ser els botxins dels blaugranes. Al Camp Nou, els homes d'Ernesto Valverde intentaran que el conjunt anglès no s'uneixi a la nòmina d'equips que els han despertat del somni europeu en els últims anys.

Per sensacions, per estadística i per futbol, el Barça ho té molt a prop. Encadena 30 partits invictes al seu camp a la Champions i l'United mai no ha guanyat a Barcelona (ha saldat amb dues derrotes i dos empats les seves quatre visites). L'última vegada que els blaugranes van estar en semifinals va ser el 2015 i l'equip que llavors dirigia Luis Enrique Martínez va acabar guanyant el triplet. Aquest curs, amb la Lliga pràcticament a la butxaca i classificat per a la final de la Copa del Rei, està en condicions de repetir la gesta.

Valverde és conscient d'això i sap que aconseguir-ho de nou passa per seguir avançant. Per això, en l'últim partit de Lliga davant l'Osca va portar les rotacions fins a l'extrem. Es van quedar a Barcelona Leo Messi, Ivan Rakitic, Sergi Roberto, Sergio Busquets i els sancionats Gerard Piqué i Luis Suárez. Lenglet va ser suplent i Jordi Alba, Coutinho i Arthur van jugar només uns minuts en l'intranscendent empat (0-0) d'El Alcoraz. El tècnic del conjunt blaugrana, per tant, podrà alinear davant l'United el seu 4-3-3 de gala, amb l'únic dubte de si Dembélé, que va ser titular a Osca després de superar una lesió, reemplaçarà Coutinho en la tripleta atacant al costat de Messi i Suárez.

«El resultat no és definitiu ni de bon tros. Hem aconseguit un gol fora de casa però hem d'anar a fer el nostre joc i no especular. Intentarem que no ens marquin, sempre respectant el nostre estil, i la nostra idea és guanyar el partit. No sortir pensant que tenim un avantatge perquè és absurd, no pots pensar-hi», va alertar ahir Ernesto Valverde en la prèvia.

Un Manchester decreixent

El Manchester United, de la seva banda, arriba a la cita en un moment en què pot ensorrar-se definitivament. El 0-1 de l'anada, motivat pel gol en pròpia porta de Shaw, avui sancionat, ha portat desconfiança a un equip que va patir per treure els tres punts al Premier aquest cap de setmana. Ho va aconseguir amb un molt polèmic de penal de Paul Pogba, que davant el West Ham United va anotar un doblet per continuar en la pugna per la Lliga de Campions.

Avui també es disputarà la tornada dels quarts de final de l'eliminatòria entre el Juventus i l'Ajax (21.00). L'empat a un gol en l'anada ho deixa tot per decidir, tot i que els italians, liderats per Cristiano Ronaldo, surten com a clars favorits contra una de les revelacions d'aquest any al torneig.