El Reial Madrid no va poder passar de l'empat a un gol en la seva visita a l'estadi de Butarque, on la seva imatge va tornar a ser discreta i insuficient per desarmar un sòlid Leganés, que va sumar un altre punt més en una salvació pràcticament ja certificada, en el partit que tancava la jornada 32 de Laliga Santander.

El conjunt madridista segueix sense aixecar el cap en aquest tram final de campanya, on la manca d'objectius segueix pesant-li en l'ànim. D'això no va treure tot el profit possible un equip local que va arribar a anar per davant en el marcador, breument això sí, i que ja té la permanència gairebé assegurada a falta de sis jornades i que també va evitar que un altre «gran» s'emportés els tres punts del seu estadi. FC Barcelona, que va perdre allà un dels seus dos partits, Atlètic de Madrid, València i Sevilla no van poder guanyar a l'estadi del Leganés, i els de Zinédine Zidane, que ja havien perdut a la Copa del Rei, tampoc ho van aconseguir i s'allunyen una altra vegada del segon lloc, situat a quatre punts.

En un horari «desconegut», el Reial Madrid va intentar abandonar el seu estat depressiu i dominar almenys el partit davant un Leganés que, fidel al seu estil, es va mostrar rocós i poc donat afer concessions cap a la seva porteria. Ben situats en defensa, els de Mauricio Pellegrino esperaven la seva oportunitat a la contra o en alguna pilota lateral per fer mal als madridistes.

D'aquesta manera va ser com els locals van fer el seu gol gràcies a Silva i van tenir algunes ocasions més al primer temps. A la represa, els blancs van millorar i després del gol de Benzema, Asensio va tenir l'opció de donar els tres punts al seu equip, però Cuéllar ho va evitar.