Demà començarà el 3er Campionat del Món FAI de Vol Indoor que es disputarà durant quatre jornades al túnel de vent de Weembi Lille, França, sota l'auspici de la Federació Aeronàutica Internacional (FAI). Nou equips WINDOOR competiran contra els 31 països que acudeixen a aquest 3er Campionat del Món.

El túnel de vent d'Empuriabrava patrocina l'elit del vol indoor i esponsoritza a diferents equips de les seleccions de vol indoor d'Espanya, França, Bèlgica, Anglaterra i l'Argentina, que competiran al llarg de 4 jornades en aquest 3er Campionat del Món FAI de Vol Indoor en les categories de vol dinàmic 2WD, 4WD, Freestyle i en les de relatiu 4W FSO i 4W FSF.

Fins a 4 equips del túnel català competiran a la modalitat de vol dinàmic per parelles 2 Way Dynamic, una disciplina en la que s'utilitza el màxim espai de la cambra de vol del túnel, creant rutines de vol artístiques i creatives. WINDOOR és un referent en aquesta modalitat de vol indoor i per aquest motiu compta amb un gran planter. En aquesta ocasió les 4 seleccions que competiran en 2WD són: l'espanyola, formada pel volador català Dani Gallego i el benidormer César Rico que arriben a França disposats a fer podi de nou després del bronze aconseguit en els últims mundials, celebrats l'octubre passat a Bahrain; l'anglesa, amb els recents campions de vol dinàmic britànics, Josh O'donoghue i Lewis Hard; l'argentina, integrada pels atletes Fede Rawa i Ale Daniel i, finalment, la selecció francesa de 2WD, amb Eliot Pothet i Mateo Limnaios, que hi acudeixen amb gran ànim després del seu recent or al Campionat Nacional de Vol Indoor de França. Tots 8 voladors han estat seleccionats per les seves respectives federacions aeronàutiques i compten amb experiència prèvia en competicions de vol indoor internacionals.

La modalitat de vol dinàmic en grup, 4 WayDynamic, és una altra de les categories competitives d'aquest 3er Campionat del Món FAI de Vol Indoor. En aquesta disciplina hi competirà la formació espanyola, composada pels voladors WINDOOR: Dani Gallego, César Rico, Alex González i Dani Zegarra.

Completen el quadre d'atletes de vol dinàmic provinents del túnel de vent d'Empuriabrava, els joves voladors Elena Dorofeeva (selecció russa) i Mateo Limnaios (França) que es disputaran l'or en la categoria lliure freestyle. En aquesta modalitat de vol indoor es valoren aspectes com el nivell artístic, l'execució i la presentació de l'exercici.

Tanquen la representació del túnel català en aquest 3er Campionat del Món FAI de Vol Indoor, 2 formacions de vol relatiu. D'una banda, l'equip militar belga NMPH Hayabusa Team, que durant 7 anys va aconseguir 17 ors consecutius en la categoria de vol en formació 4WAY Formation Skydiving Open (4Way FSO). Als Mundials celebrats a l'octubre passat a Bahrain, els belgues van obtenir la plata enfront dels seus eterns rivals, els Weembi Indoor Skydiving, i el Campionat del Món que comença demà promet ser una competició èpica en la qual ambdues formacions es disputaran, de nou, el títol de Campions del Món. D'altra banda, la selecció femenina anglesa de vol relatiu, NFTO Team, actuals campions del món en la categoria 4WAY FS FEMALE, arriba a Lilla amb l'objectiu de mantenir el seu lideratge.

A part dels equips provinents del túnel de vent d'Empuriabrava, també formarà part de la delegació espanyola d'aquest 3er Campionat del Món FAI de Vol Indoor el veterà equip de la Patrulla Acrobàtica de Paracaigudisme de l'Exèrcit de l'Aire, els Papea1, que competiran en la modalitat de vol relatiu 4 Way FSO.

La delegació espanyola al complet i els equips internacionals de WINDOOR es troben ja al túnel francès de 17 peus Weembi Lille, disposats a superar les 3 medalles aconseguides a l'últim Mundial de vol indoor.