Per la via ràpida. Deixant l'Araski sense capacitat de resposta gràcies a la solvència del treball defensiu i, a poc a poc, recuperant les millors sensacions com a equip de cara al tram final de la temporada. Així es va classificar ahir l'Spar Cityfift Girona per a les semifinals de la lliga derrotant l'Araski a Vitòria per un clar 41-68 que permetrà a les gironines disposar d'una setmana per preparar la propera eliminatòria. Les semifinals començaran el cap de setmana a Fontajau i el rival no es coneixerà fins dimecres quan, a La Seu d'Urgell, Cadí i Guipúscoa juguin el tercer partit de la seva sèrie. Ahir, victòria basca en el segon partit per empatar a 1 (62-56). En l'altre costat del quadre, Perfumerías Avenida també espera rival per a semifinals amb Gernika i València empatats a una victòria.

«Jo havia vingut aquí per guanyar un títol i ja només ens queda una possibilitat...». La frase és de Laia Palau a Montpeller, minuts després que l'Spar Citylift Girona quedés eliminat en les semifinals de l'Eurocup. Supercopa i Copa a les mans del Perfumerías Avenida i una Eurocup inabastable per l'alt nivell de les franceses han deixat l'Uni amb la missió, poc fàcil, d'arribar a la final de lliga i posar contra les cordes el Perfumerías Avenida tot i el desgast que acumula l'equip i la definitiva absència de Nadia Colhado. I ahir va quedar clar que Laia Palau vol intentar-ho fins al final. La veterana base barcelonina va marcar la línia a Mendizorrotza en un partit on l'Uni va aguantar bé la posada en escena de l'Araski, que va intentar generar dubtes a les gironines amb una defensa zonal, per acabar deixant les basques sense capacitat de resposta en un segon quart on les locals només van poder anotar set punts. Les pilotes interiors a Reisingerova, el físic de Williams per acabar les jugades de contracop, el desequilibri en atac de Keisha Hampton i la seriositat en el treball defensiu de tot el bloc... Massa arguments per a un Araski que, des d'abans del descans, ja va tenir clar que ahir era la seva festa de comiat de la temporada. Un 2+1 de Laia Palau i un tir obert de Bea Sánchez han deixat la diferència al descans en 18 punts (19-37) deixant el partit enllestit en una tònica que no canviaria a la segona meitat. La nova pivot de l'equip, Vionise Pierre-Louis, va debutar jugant 10 minuts sense anotar cap punt en un partit que va tenir Keisha Hampton de màxima anotadora (16 punts i 13 rebots) i en el qual Laia Palau va acabar amb 11 punts. 6 rebots i 4 assistències (21 de valoració).