Tenint en compte que cracs com Messi, Neymar o Gerard Piqué han participat en alguna de les edicions del MIC, de ben segur que en aquesta també es podrà gaudir del talent d'alguna futura estrella. I el millor de tot és que es podrà fer des de l'Alt Empordà. «El MIC és un torneig que s'ha caracteritzat per l'alt nivell dels participants. De tots els jugadors que han passat per aquí podríem fer dos o tres equips importantíssims. Estem molt contents. No només dels que formen part de grans clubs, sinó dels modestos. És important estar atent a tots els equips que hi participen perquè a tot arreu hi pot haver una futura figura del futbol professional», assegura el director del torneig, Juanjo Rovira.

Encara que la rivalitat és molt alta, Rovira insisteix que «no es tracta només de competir, sinó de compartir una experiència esportiva, de vida i social». Sobretot, quan hi ha participants de cinc continents diferents «amb maneres de pensar i cultures molt diferents». «Això es barreja als camps, evidentment, però també als autocars, als hotels, espais comuns... Pensem que és una experiència molt gratificant per a la nostra joventut. No hem d'oblidar que tothom vol guanyar, però no a qualsevol preu. S'ha de fer amb fair-play i companyonia», diu Rovira.

El VAR: la gran novetat

La inclusió del videoarbitratge (VAR) serà una de les grans novetats d'aquesta 19a edició. Encara que a la nostra comarca no es posarà en pràctica perquè només s'utilitzarà en partits de juvenils que es disputin a Lloret de Mar i servirà com a banc de proves per a la formació d'àrbitres de Segona divisió. D'aquesta manera, un total de 22 àrbitres principals i 44 assistents de la categoria de plata podran posar-se a prova abans que s'implanti la pròxima temporada 2019-20. «És una satisfacció que s'aposti pel nostre torneig i això dona prestigi de cara a l'exterior. A més a més, cada vegada tenim més visibilitat perquè comptem amb més retransmissions televisives i per streaming», comenta.