El Teatre Municipal El Jardí ha acollit, aquest dissabte a la nit, el lliurament de la Medalla d'Or de la ciutat a la Unió Esportiva Figueres com a acte de cloenda de la celebració del seu Centenari (1919-2019). Amb la sala plena, hi han estat presents tots els expresidents de l'entitat que podien assistir-hi: Pere Giró, Antoni Pagès, Emili Bach, Albert Domínguez, Pere Aguado i José Antonio Revilla.

19

La Unió rep la Medalla d'Or de Figueres en la cloenda del Centenari

L'alcalde i exjugador Jordi Masquef ha lliurat la Medalla a l'actual president, el metge i també exjugador del futbol base Narcís Bardalet. El mestre Josep Maria Surrell, autor de l'himne, ha dirigit un conjunt de músics empordanesos en una actuació que també ha comptat amb la participació de la coral del Sant Pau. Bardalet ha tingut un especial reconeixement per al president de la Comissió del Centenari, Carles Lloveras. Antoni Pagès, per la seva part, ha ofert dos quadres commemoratius, un d'ells de l'artista Antonio Federico, i una fotografia històrica signada per Salvador Dalí.

El president Bardalet ha fet pujar a l'escenari a diversos jugadors del futbol base per demanar-los que mantinguin viu el caliu de la Unió en els pròxims anys. Potenciar el futbol femení i "controlar la despesa en tot moment", són algunes de le sclaus de futur d'un club que també busca refer contactes i bones relacions amb tots els clubs de la comarca, especialment amb la Penya Unionista Figueres.