Quatre dies després de sumar la primera victòria dels quarts de final i sense gaire temps per descansar, l'Spar Citylift Girona visita la sempre complicada pista de l'Araski amb l'objectiu de sentenciar la fase per la via ràpida, sense dependre del partit decisiu que es jugaria la setmana vinent a Fontajau.

El canvi de xip es va notar el passat dimecres. Les gironines, després d'una mala dinàmica de resultats, es van posar mans a la feina en el primer partit de play-off davant les basques. El conjunt entrenat per Èric Surís va vèncer 69-59 gràcies, sobretot, a la bona defensa que es va veure durant els 40 minuts de joc.

L'Araski ja sap el que és posar les coses difícils a l'equip gironí. Ho va fer fa dos mesos en el partit de la fase regular. El conjunt de Surís va haver de capgirar el partit en l'últim quart davant un rival que li va complicar molt les coses. El preparador gironí va destacar que «ja sabíem com se les gastava l'Araski abans que ens toqués. Tenim molt respecte perquè és un contrincant molt dur i aquesta temporada ja ens ha posat les coses difícils». A més, Surís va remarcar l'avantatge a favor de les rivals de jugar davant la seva afició «que crearà molt ambient». S'espera que el pavelló s'ompli per animar a les seves a aconseguir la victòria que les mantingui vives a la fase.

Un dels al·licients pel duel d'avui serà poder veure per primer cop a la jugadora d'Haití Vionise Arons Pierre-Louis, amb la samarreta de l'Uni. La pivot es va incorporar als entrenaments dijous i podria tenir els primers minuts. Surís espera del nou fitxatge «que sigui una rotació més i ens ajudi en la posició de 5. Volem que sumi el màxim possible».

A part d'obtenir el bitllet per a les semifinals, un altre avantatge que suposa guanyar avui és que l'equip tindria una setmana neta tot esperant el rival de semifinals, que sortirà de l'enfrontament entre el Cadí La Seu i el Guipúscoa, amb avantatge momentani per a les catalanes. Avui també juga el Perfumerías Avenida a la pista del Mann-Filter amb un 1-0 al seu favor, mentre que el València avançaria igualment a la propera ronda si es desfà del Gernika.