La victòria de l'Atlètic de Madrid davant del Celta (2-0) permet respirar una mica més el Girona, que sap que el conjunt gallec no el podrà superar aquesta jornada, passi el que passi avui en el Girona-Vila-real de Montilivi. Els homes de Fran Escribá, orfes de Iago Aspas, que va forçar la cinquena groga el cap de setmana passat pensant precisament en el duel que la pròxima jornada els enfrontarà als gironins, van plantar cara. Però amb això, al Wanda Metropolitano, sovint no n'hi ha prou. I encara menys, si l'Atlètic pretén estirar les opcions al títol de Lliga fins al final. O si Oblak, amb empat a zero al marcador, es dedica a treure les mans que va ensenyar ahir, desviant amb tot l'encert del món les ocasions de Boufal, Maxi Gómez i Boudebouz. Competidors nats, i amb la punxada del Barça a Osca, els de Simeone van retallar dos puntets la diferència que els separa respecte als blaugrana. Un gol de Griezmann, de falta directa a les acaballes de la primera part (42') va posar els fonaments a una victòria confirmada durant els segons quaranta-cinc minuts, amb el gol de Morata (74'). Amb aquest resultat, l'Atlètic de Madrid se situa a nou punts del Barça amb divuit en joc. I el Celta es queda amb els trenta-dos punts que tenia, a dos dels trenta-quatre del Girona. Si els d'Eusebio punxen, els gallecs tindran l'ocasió de passar-los la setmana vinent a Balaídos.

Pendents de tres partits

El Girona avui també estarà pendent de tres partits. El primer es jugarà a les 12 hores, i enfrontarà el Valladolid, dissetè amb 30 punts, i el Getafe, que defensa la quarta posició. El segon serà a les 14 hores, i serà un Athletic-Rayo, dinovè amb vint-i-set punts. El tercer començarà quan el Girona ja hagi acabat, a les 20.45 hores, i és el derbi valencià entre el València i el Llevant, quinzè amb trenta-tres punts. Una nova jornada on el Girona no només defensarà la seva situació des de la gespa de Montilivi, perquè segons com vagin les coses, pot significar un punt d'inflexió determinant. Avui també es juga el derbi basc entre la Reial Societat i l'Eibar, a partir de les 16.15 hores.