El pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va aconseguir la victòria en el Gran Premi de la Xina, tercera prova del Mundial i cita número 1.000 de la història del campionat, per davant del seu company d'equip, Valtteri Bottas, en una jornada en la que Ferrari va tornar a evidenciar que està un pas per darrere i centrada en les seves penes personals, mentre que el madrileny Carlos Sainz (McLaren) va acabat catorzè.

Per tercera carrera consecutiva, les 'fletxes platejades' van culminar un doblet i s'assenten al capdamunt de la general, comandada per Hamilton (68 punts) i amb Bottas (62) segon. Per davant dels cotxes italians es manté tercer l'holandès Max Verstappen (Red Bull), que ahir va acabar quart, just per darrere de l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari).

I és que, novament, el tetracampió del món va tornar a beneficiar-se de les ordres d'equip per salvar la seva podi al Circuit de Xangai; l'escuderia de Maranello va prioritzar l'alemany sobre el monegasc Charles Leclerc, que en aquesll moment corria en posicions de podi. Leclerc va superar al seu company a la sortida, però en la volta 11 va escoltar les primeres ordres per ràdio i li van indicar de manera concisa. Per darrere, Verstappen ja assetjava i amenaçava amb aprofitar-se de la lluita dels Ferrari.