Després de sumar un punt important a Castelló, l'Olot rep avui l'Espanyol B. Amb 42 punts, a 9 del descens i a falta de 6 partits perquè finalitzi la temporada, els garrotxins tenen pràcticament assegurada la salvació. Tot i això, guanyar podria ser l'estacada final per certificar-la i aquest és un dels grans al·licients de l'equip. «Tenim un objectiu que encara no hem aconseguit, que és la salvació. El segon és fer la millor temporada històrica de l'Olot, que seria superar els 48 punts. I el tercer al·licient seria classificar-nos per a la Copa. Tot i això, tenim una motivació intrínseca per jugar cada partit més enllà dels objectius», valora el tècnic Raúl Garrido.

Al davant, un Espanyol B que, malgrat perdre la setmana passada, es troba en un gran moment i ha guanyat 4 dels últims 7 partits disputats. Aquestes victòries situen als de David Gallego com a sisens classificats a només 5 punts del play-off d'ascens. «Pot ser un partit similar al del Vila-real B. Jugarem davant un dels equips més dotats, tècnicament, de la competició. És un conjunt ofensiu, treballat, amb molt de talent i mecanismes molt establerts a l'hora d'iniciar i construir el joc», analitza Garrido. El gran perill és el cinquè màxim golejador de la categoria: Víctor Campuzano (11 gols).

D'altra banda, malgrat que l'Olot té gairebé assegurada la salvació i ja no té possibilitats de jugar el play-off d'ascens, Garrido va instituir que l'equip està motivat i té al·licients suficients per competir. Un d'ells és classificar-se per la Copa de l'any que ve, en la qual fins ara entraven els 5 primers de cada grup, sense comptar els filials, i a partir de la temporada que ve hi podrien entrar fins als 8 millor classificats. «Em sembla positiu el canvi. Ampliar la quantitat d'equips que competeixen a la Copa dóna importància a la Segona B. Ara mateix estaríem classificats i és un al·licient més per competir». Garrido també va fer una reflexió del que suposa per a l'Olot seguir sumant punts fins a final de temporada. «Fer 50 punts aquest curs reflectiria que estem creixent com a club i això és bonic». Una setmana més, comptarà amb tots els efectius i haurà de deixar algú fora de la convocatòria. «Tenim 19 jugadors molt implicats i qualsevol pot rendir. Hi haurà canvis a l'alineació», va advertir el tècnic.