Cinc minuts dolents van castigar ahir el Peralada, que d'aquesta manera trenca una ratxa de set partits sense conèixer la derrota. Ho va fer a casa, davant el Badalona (1-2), en un partit que els de Chicho van dominar durant els primers 45 minuts i el gol de Boselli als sis minuts de la represa feia justícia al que s'havia vist sobre el terreny de joc. Però els visitants, en cinc minuts, van capgirar la tònica del partit, i les dianes de Natalio i Néstor, als minuts 63 i 68, van ser un cop massa dur per als locals, que ja no es van aproximar més amb perill a la porteria defensada per Morales.

S'enfrontaven al Municipal de Peralada dos equips en bona dinàmica. El filial del Girona arribava al duel amb set partits consecutius sense perdre, amb dues victòries i cinc empats. Però al davant tenia un Badalona que només havia encaixat una derrota en els últims 11 partits, i amb una segona volta notable ha passat d'estar a un punt del descens a viure a una zona relativament tranquil·la.

Els locals, amb les baixes de Paik i Soni, amb el primer equip, i dels lesionats Èric Montes, Iago, Rober i Kilian, van fer una primera part prometedora. Va faltar una mica de profunditat en el joc i acabar de definir bé les jugades per uns xampanyers que van gaudir de les ocasions més clares per avançar-se en el marcador. La més clara, al minut 23, quan primer Boselli i després Miguélez es van topar amb el pal. El futbol no feia justícia en acabar el primer temps, ja que els badalonins havien inquietat molt poc la porteria de Suárez.

Poc després de la represa, però, Boselli anotava la mereixedora diana per als locals. Al minut 6 de la segona part, el davanter uruguaià es va aprofitar d'un rebot per engaltar un xut imparabale des de fora de l'àrea per marcar el seu primer gol amb la samarreta verda-i-blanca.

El Peralada havia realitzat una primera hora de futbol que fregava l'excelència i semblava que la victòria no es podia escapar del Municipal. De fet, Pachón va tenir el 2-0 per sentenciar el duel, però del possible 2-0 es va passar a l'1-1, orba de Natalio. La diana visitant al minut 63 acabava amb la ratxa de 552 -més de 5 partits- sense encaixar pels de Chicho.

Sense temps per la reacció, els gironins van veure com amb un obrir i tancar d'ulls el Badalona els remuntava el partit. L'1-2 de Néstor deixava contra les cordes el filial gironí, que havia dominat el duel fins al primer gol visitant, però les dues dianes en cinc minuts dels barcelonins els van deixar massa tocats, i amb els poc més de 20 minuts que quedaven ja no es van aproximar al perill a la porteria de Morales.

No va ser una bona jornada per als interessos del Peralada. A la seva derrota hi hem de sumar els triomfs de Teruel, Conquense i Sabadell, per la qual cosa els de l'Alt Empordà se situen a només dos punts de la zona de descens quan falten cinc jornades. Cinc finals per aconseguir la permanència. La primera, a un camp complicat com és el del Lleida.