Després de deixar pràcticament sentenciada LaLiga amb la victòria contra l'Atlètic (2-0), el Barça visita el cuer, l'Osca, en un partit que Ernesto Valverde aprofitarà per donar descans a alguns dels seus millors homes. Així, Messi, Busquets, Rakitic -amb febre- i Sergi Roberto -amb una sobrecàrrega- a més a més dels sancionats Piqué i Luis Suárez no seran aquesta tarda a Osca i podran carregar piles per la tornada dimarts que ve dels quarts de final de la Lliga de Campions contra el Manchester United. En una convocatòria d'allò més revolucionària, Valverde va citar homes gens habituals com Todibo, Murillo i Boateng, que podrien fins i tot ser titulars, així com els joves del filial Riqui Puig, Abel Ruiz i Wague.

En un altre moment i en altres circumstàncies, seria molt difícil per a l'Osca fer mal al conjunt blaugrana, però les baixes i les rotacions fan albergar al conjunt alt-aragonès esperances de poder sumar els tres punts, que són imprescindibles per seguir tenint opcions de no baixa. L'Osca s'aferra a les matemàtiques per continuar lluitant per la salvació, i encara que la lògica fa pensar que superar l'equip d'Ernesto Valverde és complicat, juguin titulars o suplents, la situació dels aragonesos a la taula suposa que estiguin obligats a no deixar passar cap oportunitat, sigui contra l'equip que sigui i el potencial que tingui. Per al partit d'avui, Francisco Rodríguez tindrà gairebé tots els jugadors disponibles. Recupera el lateral dret Jorge Miramón d'una lesió i el defensa central Xabi Etxeita després sanció. L'única baixa per jugar aquest dissabte és la del lateral Akapo, que continua amb els problemes de genoll. A l'Osca no li val cap altre resultat que no sigui sumar una victòria. El dubte estarà en si el conjunt d'Osca mantindrà els tres centrals habituals des de l'arribada de Francisco a la banqueta o si optarà per una defensa de quatre per col·locar un home més al centre del camp.

El Barça es juga el bitllet a la semifinal de la Lliga de Campions dimarts contra el Manchester United i, encara que ha deixat encarrilada l'eliminatòria amb el victoriós 0-1 aconseguit a Old Trafford, Valverde no vol córrer riscos en la seva primera visita a l'Alcoraz a Primera Divisió. D'aquesta manera serà el torn, per tant, per a homes com Malcom i Boateng, a l'espera que Ousmane Dembélé pugui tenir també els primer minuts després de la lesió. També per a Samuel Umtiti, que tornarà a la titularitat a l'eix de la defensa, Arturo Vidal i Carles Aleña, tots dos per reforçar la medul·lar.