Un futbol en què els club siguin «econòmicament sostenibles», es comprometin amb el «seu territori més proper i la societat que els envolta» i les plantilles estiguin formades per futbolistes de la casa. Aquest és el futbol en què creuen a l'Olot, segons va explicar el seu president, Joan Agustí, en un sopar tertúlia on va deixar clar que «la decisió de jugar només amb futbolistes catalans és irrevocable» i on també va demanar que «els clubs que no tinguin els comptes sanejats siguin exclosos de la competició».

Un dels temes centrals del sopar-tertúlia va ser la idea, ja implementada en els últims anys, de jugar només amb jugadors de proximitat. Joan Agustí va deixar clar que no hi ha marxa enrere en aquesta decisió i que «la conseqüència d'aquesta aposta és que tots els recursos generats reverteixen en el mateix territori donant relleu a la ciutat, a les comarques veïnes i la resta del país». En aquests moments el club garrotxí té 19 jugadors de comarques gironines, Osona i Barcelonès, un jugador valencià, com Marc Cosme, i un de les Illes Balears, com és el cas del porter, Xavi Ginard.

Des del club olotí, també es creu que el projecte futbolístic ha d'anar lligat a un projecte social i així ho estan recolzant amb fets en els últims anys. L'Olot té una secció de futbol femení amb 5 equips, dos equips amb jugadors que venen de famílies amb risc d'exclusió social amb dos anys becats i també tenen una afiliació amb el Club Atletisme Garrotxa, que està format per quatre equips integrats per persones amb capacitats especials. A més, des de fa 7 anys, l'Olot llueix Càritas a la samarreta per donar visibilitat a l'entitat benèfica.

En l'exposició del president del club garrtoxí també hi ha d'haver lloc per a la situació econòmica de l'Olot i el poc control en matèria financera en el futbol estatal. «Som l'únic club de futbol de Segona B que presenta comptes amb patrimoni positiu sense haver estat mai a cap categoria professional i sense ser un filial», assegura Joan Agustí, que va afegir que «estem en contra que hi hagi clubs que siguin propietat d'un mateix grup inversor i demanem a la federació que ho reivindiqui en l'àmbit FIFA. Volem una competició justa on els clubs tinguin els comptes sanejats i siguin exclosos si no és així», va dir Agustí.

El president creu que el primer pas seria que tots els clubs de Segona B estiguessin constituïts com a societats limitades i que una altra opció útil per combatre aquest problema econòmic de la categoria de bronze seria reclamar al CSD (Consejo Superior de Deportes) un canvi immediat en el decret llei de 5/2015 i que el percentatge de recursos que La Lliga aporti al futbol aficionat sigui d'un 10% i no d'un 1,5%, com és en aquests moments.

Joan Agustí va voler tancar el sopar-tertúlia amb un missatge final ambiciós i optimista: «Volem ser el segon equip de tots els aficionats al futbol de Catalunya i necessitem captar socis i patrocinis d'arreu de Catalunya per assolir la categoria professional. Busquem el suport d'un club més gran amb valors similars i demostrar que des d'un projecte esportiu i humil també es pot ajudar el país a ser un dels millors del món».