El potent Iekaterinburg rus d'estrelles com Brittney Griner, Alba Torrens, Courtney Vandersloot o Emma Meesseman serà demà el darrer obtacle en el camí de la gironina Marta Xargay cap a la seva segona Eurolliga després de la que va guanyar, ara fa ja vuit anys, amb el Perfumerías Avenida. L'actual equip de Xargay, el també rus Dinamo de Kursk, va superar el Praga (67-84) ahir en la primera semifinal de l'Eurolliga que s'està disputant a Sopron; mentre que, en el segon partit, el Iekaterinburg que entrena l'espanyol Miguel Méndez va impedir el duel gironí en la final derrotant les amfitriones, Sopron (81-59), on juga la bescanonina Queralt Casas dirigida per l'extècnic de l'Uni Girona, Roberto Íñiguez. El partit que decidirà el títol europeu es jugarà demà a dos quarts de nou del vespre a la ciutat hongaresa, seu de l'equip de Casas i Íñiguez.

El també seleccionador espanyol, Lucas Mondelo, entrena un autèntic conglomerat d'estrelles al Dinamo de Kursk. Al costat de Marta Xargay o de la badalonina Anna Cruz, a més d'altres referents del bàsquet europeu com la sèrbia Sonja Petrovic, hi ha nord-americanes de nom. Però, entre tots aquests noms, destaca el de Breanna Stewart. Campiona del Món amb els Estats Units aquest estiu sent declarada la millor jugadora del Mundial i de la WNBA, on també va ser l'MVP de la competició, amb, Stewart també va marcar les diferències en la primera semifinal d'ahir contra el Praga. L'exequip de Marta Xargay i la base de l'Spar Citylift Girona, Laia Palau, va provar de plantar cara però els 32 punts de l'aler nord-americana, els 22 de la seva compatriota Natasha Howard o els 20 de Petrovic van acabar marcant les diferències. El partit es va trencar en el tercer quart, s'havia arribat al descans amb un prou igualat 38-43, quan el Praga es va quedar sense capacitat de reacció quan Stewart va prémer l'accelerador. Marta Xargay va aportar 4 punts en 18 minuts.

El talent de Stewart, Xargay i companyia es posaran a prova demà contra un Ekaterinburg que, en una segona part demolidora, van deixar fora el Sopron de Queralt Casas i Roberto Íñiguez. L'experiència del tècnic basc, és la seva sisena Final Four, no va ser suficient quan la inacabable rotació de les russes va acabar per desactivar la gran sortida de les locals (17-24, al final del primer quart).

Amb cinc jugadores per sobre dels 10 punts -Griner (19), Vanderslott (15), Torrens (13), McBride (12) i Vadeeva (11)- la màquina de jugar a bàsquet de Miguel Méndez va anar colpejant la defensa de les de Roberto Íñiguez que, amb una rotació de només 7 jugadores, no va tenir opcions de donar la sorpresa contra un equip que ja l'havia derrotat en Final Four de la passada temporada tot i que aquell cop va ser en el partit final pel títol. Queralt Casas va jugar 27 minuts (6 punts).