L'afirmació que les emocions són capaces de governar les nostres vides s'ha reafirmat aquest dissabte, 13 d'abril, en l'acte de cloenda del centenari de la Unió Esportiva Figueres. Emocions positives, per la llarga vida del club, i també de nostàlgia, pel record de totes aquelles persones que han fet possible que el Figueres hagi arribat a celebrar un segle d'història i que ja no hi són.

Se sumen per centenars les persones que celebren la commemoració blanc-i-blava. Algunes d'elles, algunes que han estat decisives en la trajectòria del club, han volgut compartir batalletes futbolístiques en la xerrada-col·loqui al Cercle Sport, al costat dels tècnics històrics Jordi Gonzalvo, J. M. Esnal "Mané", Pere Gratacós i Manel Pagès, el segon de Jorge D'Alessandro, el qual finalment ha excusat la seva presència.

Els quatre entrenadors fan la sacada d'honor en el partit del primer equip contra el Sants a l'estadi de Vilatenim (17 h). I ja per acabar el dia, al vespre es dona per tancat l'any del centenari amb l'acte final al Teatre Jardí (20 h), amb un homenatge a les figures destacades i amb l'entrega de la Medalla d'Or de la Ciutat.

Una jornada intensa per rememorar el passat i, sobretot, mantenir l'esperança ara que esportivament parlant la cosa no va tan bé. És evident que amb el «futbol modern» tot ha canviat però amb esforç i il·lusió la Unió pot lluitar per assolir les seves fites. I per què no seguir escrivint grans anys d'història.

El ressò mediàtic de l'aniversari unionista a les xarxes socials ha arribat més enllà de la frontera altempordanesa. I un aspecte important d'aquesta mobilització digital ha estat l'aportació de documentació gràfica per part de moltes de les persones que han dedicat missatges de felicitació a la Unió Esportiva Figueres.