Tots som un equip n'és el nom. L'objectiu de la nova campanya de la Federació Catalana de Futbol (FCF) no és pas cap altre que el d'impulsar i promocionar el futbol i també el futbol sala amateur del nostre territori. Donarà el seu tret de sortida a partir de la temporada vinent, la 2019/2020, per a la qual està prevista una inversió que s'elevarà fins als 1.150.000 euros. No es quedarà només aquí la cosa, sinó que la intenció és que tingui continuïtat. Els seus destinataris, els 936 clubs que tenen equips a les categories de Primera, Segona, Tercera i Quarta Catalana en futbol, i Divisió d'Honor, Primera, Segona i Tercera Catalana en futbol sala. Això i molt més és el que es va explicar ahir a la gala que es va celebrar a l'edifici de l'INEFC de Barcelona, davant més de 700 persones. Entre ells, el futbolista del Girona Aday Benítez, un dels convidats més destacats.

No van faltar a la cita presidents, jugadors, entrenadors i també periodistes del futbol català. Tots ells van veure la presentació del logotip de la campanya i també el nou espot promocional. Això i més, enmig d'una vistosa posada en escena que simulava un estadi amb les seves graderies plenes, un ampli terreny de joc i una pantalla gegant animada. El que vol aconseguir Tots som un equip és fer més fàcil el salt de la categoria juvenil a l'amateur; no només això, sinó també reduir les amonestacions per partit, donant continuïtat a d'altres campanyes com ho són Joc net i Respecte. Es volen establir una sèrie de bonificacions econòmiques en diversos aspectes, com ho poden ser la quota d'inscripció, la mutualitat, el rebut arbitral, el quilometratge i també l'adquisició de material esportiu. A tot això s'hi sumarà un nou premi remunerat per als dos equips de cada grup que aconsegueixin veure menys targetes. Crear conjunts de base, fomentar la pràctica esportiva saludable, complir les normes establertes i potenciar la visibilitat del futbol i futbol sala amateur també entra en els plans d'aquesta campanya.

Durant la gala s'han presentat igualment els nous models de pilota oficial per a la propera temporada: la Futcat (futbol) i Futsal (futbol sala). Tant una com l'altra lluïran el patrocini de la marca institucional EsportCat. El disseny serà innovador i coincideix amb el llançament de Tots som un equip.