Amb el 2-0 davant l'Atlètic de Madrid, el Barcelona necessita sumar deu punts en set partits per aconseguir matemàticament el títol de Lliga. Els homes d'Ernesto Valverde tenen, encara, la possibilitat real d'aconseguir el triplet perquè està classificat per a la final de la Copa del Rei i té en la Champions, «la copa tan bonica», l'objectiu principal. Però com s'ha arribat fins aquí? Aquestes són les sis claus de la temporada:

«Aquesta Copa tan bonica»

L'expressió la va dir Leo Messi, que en el seu primer discurs com a capità del Barça en substitució d'Andrés Iniesta i en el trofeu Joan Gamper, no va tenir problemes a assenyalar el gran repte del curs. Aquell 15 d'agost de l'any passat, durant els primers dies d'una temporada encara per començar, Messi va recordar: «L'any passat tots ens vam quedar amb l'espineta clavada de la Champions, per com va ser més que res -la Roma va remuntar un 4-1 en la tornada dels quarts de final-, i prometem que farem tot el possible perquè aquesta copa tan bonica i tan desitjada torni al Camp Nou».

Old Trafford, pròxima parada

Dimecres, a Old Trafford i davant el Manchester United, el Barça començarà a saber si aquest any és possible aixecar la seva sisena Lliga de Campions, encara que el camí és llarg en aquesta competició, que tot just es troba en els quarts de final. A més, els blaugrana no han guanyat mai en el feu anglès, conegut com «El teatre dels somnis».

L'última vegada que el va visitar (Champions 2007-08), els d'Alex Ferguson van guanyar per 1-0 amb un gol de Paul Scholes. Anys després, en una columna signada a «The Independent», el migcampista reconeixia que li havia fet penal a Leo Messi. El United, que havia empatat al Camp Nou (0-0), va passar l'eliminatòria i va guanyar després la final.

A deu punts del títol

A la Lliga, els blaugrana tenen 11 punts d'avantatge sobre el segon, l'Atlètic de Madrid, amb 21 punts per disputar-se. Assegurant-ne 10 signaran matemàticament el campionat, sempre que els matalassers sumin tots els punts en joc. Si com sembla, els homes d'Ernesto Valverde s'emporten el títol, serà el vuitè campionat que aconsegueixen en les últimes onze temporades.

La final de Copa

A la Copa del Rei, els culers es troben a la final i s'enfrontaran davant el València. Els catalans són els reis de la competició amb 30 títols aconseguits en 40 finals disputades.

Els 33 títols de Leo Messi

En estadístiques generals, Leo Messi és amb 33 títols, el jugador de la història del Barça més llorejat: suma 9 Lligues, 4 Champions, 3 Mundials de Clubs, 6 Copes del Rei, 3 Supercopes d'Europa i 8 Supercopes d'Espanya. Una autèntica barbaritat. Contra l'Atlètic, a més, es va convertir en el jugador de la història de la Lliga que més victòries ha aconseguit, amb un total de 335.

Els minuts finals dels partits

Després d'empatar a l'estadi de La Ceràmica davant el Vila-real (4-4), un partit que en el minut 89 perdia per 4-2, Ernesto Valverde va recordar que històricament el Barça no és un equip que remuntés partits, però els últims resultats demostren el contrari. També és l'equip que més gols marca als darrers 15 minuts, amb 25.

- Barça - Atlètic de Madrid. El Barça guanya 2-0 amb gols de Luis Suárez (85') i Leo Messi (86').

- Vila-real-Barça. Un empat (4-4) amb dos gols de Messi (90') i Luis Suárez (min. 93') quan perdia per 4-2.

- Barça-Espanyol. Messi sentencia en el 89 un partit que fins aleshores guanyava per 1-0.

- Barça-Lió. Els de Valverde guanyaven per 2-1 (0-0 en l'anada) i van anotar tres gols: Messi (78'), Piqué (81') i Dembelé (86') en els últims dotze minuts per al 5-1 final.

- Barca-Rayo. Un gol de Luis Suárez (82') assegura un partit que fins aleshores guanyava per 2-1.

- Sevilla-Barça. Messi en el 85 i Suárez, en el 93, desfan el 2-2.