L'Spar Citylift Girona tanca aquest vespre (19.00) davant el Gipuzkoa la fase regular de la Lliga Dia, i ho fa a Fontajau, on haurà disputat els últims tres partits de la competició domèstica. També ho fa sabent que no s'hi juga res. Sense possiblitats, des de fa dues jornades, d'escalar o baixar posicions el conjunt entrenat per Èric Surís només vol brindar una nova victòria a l'afició. «La trajectòria aquest curs a Fontajau és molt bona i volem brindar un nou triomf a l'afició que ens servirà per preparar-nos pels play off», destacava el preparador gironí.

Unes eliminatòries pel títol que comencen aquest mateix dimecres amb els quarts de final, però les gironines encara no coneixen quin serà el seu rival. En principi, Araski, setè, i Mann-Filter, vuitè, amb 10 victòries són els que tenen més possibilitats d'arribar a Fontajau aquesta setmana. Però Al-Qàzeres, amb 9 partits guanyats, encara també hi pot dir la seva. El tècnic Èric Surís afirma que «no tinc preferència per cap perquè tots ens poden posar les coses difícils».

Sense res en joc, l'objectiu principal de l'Uni aquesta tarda es aconseguir un nou triomf a Fontajau i tancar la fase regular amb només una derrota a casa, la que va patir fa un parell de setmanes contra el Gernika. Al davant, les de Surís tindran un rival que tampoc s'hi juga res. El Gipuzkoa és sisè amb 14 victòries, però ja no pot atrapar les 17 de València ni caure a les setena posició. Surís destaca del conjunt basc que és « un equip molt consolidat, treballat en defensa, compacte, sòlid i no posa les coses fàcils als rivals. Entrenat per Aranzazu Muguruza té en el seu joc interior les seves referents, com són la nord-americana Weaver o una vella coneguda de l'afició gironina com és la senegalesa Sarr, que va ser a Fontajau entre el 2011 i el 2013.